„El nem tudom képzelni azt a versenyt, ahol hat gyerek kisautója pörög egy helyben”

2007.12.28. 13:18
146 hozzászólás

Tesco Super Drifter játékautó

Az autóbuzi ajándékok sorát Omm folytatja egy Tescóból beszerzett driftautóval:

Tesco Super Drifter doboza, helytelen magyar fordítással

A szemlélődést érdemes már a doboznál elkezdeni, hiszen egyedül újra csak a magyar fordításnak nincs köze ahhoz, ami benne van. Megtudhatjuk azt is, hogy egyszerre akár hatan is pöröghetnek körbe-körbe (méghogy „racing”!), mivel minden autónál három, előre definált csatorna közül választhatunk. Ez a három csatorna két autónként eltérő, így jöhet ki a hat.

Tesco Super Drifter játékautó

A tervezőmérnökök a jobb végéről próbálták megfogni a dolgot, hiszen ha nincs tapadás, a kerék kipörög. Ezért is készítették a hátsó kerekeket műanyagból, az elsők tisztességesen gumiból vannak.

Igen ám, de itt aztán elégedetten hátradőltek és letették a cerkát: a gagyi kínai RC autók jellemzően kétállású rugós kormányművel rendelkeznek, így csak kopp jobb/bal-t ismernek. Ennek köszönhetően az autót csodálatos donutokra lehet rábírni, a driftnek azonban csak néha-néha mutatja halvány jeleit.

Egyenesen haladni vele csak szőnyegen lehet, ott viszont vánszorog, hiszen örökké kipörögnek a hátsó kerekek. Csak komolyabb, szervómotoros RC autókat lehetne rendes driftre bírni, ott viszont inkább a 4×4-eseket: az viszont, mint tudjuk, már nem drift.

Tesco Super Drifter doboza, a licencelt autók emblémáival

Érdemes megfigyelni a dobozon található típusokat, hiszen azok közül gyári állapotban csupán a 350Z hátsókerekes. A Celica és a Xsara nem éppen ideális választás. Meglepő viszont, hogy a típusok hivatalos licenccel rendelkeznek.

A szerző Tesco Drifter és Nismo 350Z Roadster távirányítós autói

A Super Drifterrel már kettőre nőtt a gagyi RC-flottám, hiszen felkerült a polcra a Nismo-kites 350Z Roadsterem mellé. A gyűjtés természetesen itt még nem ért véget! Mindkettőt 250 koronáért vettem, itt a felső határ a gagyigarázs esetében. A TS4eV2 alvázas M3-am más kategória, de most nem arról van szó, úgyhogy hagyjuk, ráadásul az 1:10-es RC-t nem lehet olyan jól hajtani a lakásban, mint ezeket.

Mókának jó a Tesco Super Drifter, de el nem tudom képzelni azt a versenyt (pedig a dobozon válltig állítják, hogy az), ahol hat hülyegyerek kisautója pörög egy helyben.