2008.01.16. 23:58
11 hozzászólás

A Vörös Disznó és a Zöld Disznó mellől legutóbb csak a Rózsaszín Disznó hiányzott – ez a csodás Porsche 917 versenyautó egyik változata volt, ami annyira disznószerűre sikerült, hogy készítői ráfestették a disznóhúsok henteseknél kifüggesztve látható osztályozó tábláját. Így nézett ki:

Porsche 917/20 versenyautó. Forrás: Ultimatecarpage.com
Forrás: Ultimatecarpage.com

Ahogy a hiányzó disznó azonosítója, Idomszerész olvasónk nevezte: az ultimate disznó.

De van egy negyedik disznó is: az Austin-Healey 3000.

Austin-Healey 3000 a 2006-os Budapest Classic Grand Prix-n. Fotó: camell429
Fotó: camell429

Átkozottul ismerős volt a kép, mintha egyszer már mellette álltam volna, megfigyeltem volna a resturálatlan, emiatt igen kívánatos utasteret, és mintha a Karotta is ott lett volna, és együtt néztük volna ezt a nagyszerű barn findot – ami a szerencsésebb országokban a megvásárolt régi épületek pajtáiban talált érdekes, felújítatlan autók angol neve.

Aztán rájöttem. Tényleg mellette álltam, méghozzá 2006. június 24-én délután. És tényleg emlékezhettem az utastérre, hiszen camell429 véletlenül még az is lefényképezte, ahogy bámulom:

A szerző egy Austin-Healey 3000-et bámul a 2006-os Budapest Classic Grand Prix-n. Fotó: camell429
Fotó: camell429

Ez volt az a nap, amikor a tesztautóként nálunk levő Chevrolet Corvette bemutatta, hogy az immobiliser olykor igen komolyan veszi a munkáját, és a Király utcai KFC-ben elfogyasztott rántott csirke után tökéletesen és visszavonhatatlanul immobilizálta az autót:

Nínó Karotta a meghülyült immobiliser miatt elpusztult Chevrolet Corvette tesztautót támasztja a Király utcában, 2006. június 24-én késő este

Ha már így szóba kerültek viszont a disznók, ki ne hagyják a Bűvös Szakácson a Kolbász boldog disznóból című posztot, ami: az ultimate disznóposzt.

Ja és ha valaki tud még disznóforma autót, szóljon, érdekel. Disznósajtforma is játszik.