Driftsó a tuningsón

2008.03.25. 12:03
36 hozzászólás


Volt ám a kiállításon egy csomó szép kis driftautó is, nem csak hangnyomásgyőztes mikrobuszok és porig (tényleg!) ültetett Audik meg MR2-esek. Egyszer ki is merészkedtem a szabadba, és a nézők feje felett csináltam egy rövid filmet a három kergetőző Nissan Silviáról. (Jóvanna, Skylineról, javítva 15:29, köszönöm a kiigazítást a kommentelőknek.) Íme.

És ha szabad, megmagyarázom a kétnapos csúszást egy kis önsajnáltató panaszkodás keretei között. Rég nem szívtam akkorát informatikailag, mint most ezzel a videóval. A kamera remek 640x480-as filmet készített, 145 megabyte lett ez a bő egy perc. Amit nem lehet feltölteni az indavideóra: érthető okokból a júzerek le vannak korlátozva, filmenként ötven megára.

Sebaj, a mobilinternet is gyors manapság, hamar letöltöttem egy ingyenes videoszerkesztőt. Ami tényleg tudott is avi-t szerkeszteni, de csak vágás-összerakás erejéig. A méret maradt. Gyors telefon a Központba: igen, ha a Totalcar okos accountját használom, fel tudok tenni az Indavideóra nagyobb fájlt is, de csak flv, flash video formátumban.

Nagy a net, van rajta minden, ingyenes avi-flv konverter is. Meg is csináltam az átalakítást, el is kezdtem feltölteni az immár mellesleg csak 45 megás, tehát a saját nevem alatt is kezelhető méretű fájlt. Ami nem ment fel az istennek se. Na jó, mondom, hazamegyek, majd az otthoni drótos kapcsolatról újra megpróbálom.

Otthonról már ment is a feltöltés, simán. No de nézzük csak meg, mit is publikálunk, gondoltam, és a poszt élesítése előtt letöltöttem egy szintén ingyenes flv-lejátszót. Ami le is játszotta a filmet, és kiderült, hogy a konverter korábban ráírt két sor reklámszöveget, nagy sárga betűkkel a videóra. Az eredeti film pedig ott maradt a tuningshow-n, bezárva egy csomagtartóba éjszakára. Hát ennyi.

Ennyi a fenét. Most reggel már itt volt a laptop a szerkesztőségben. Le is szedtem róla a 145 megás filmet egy pendrájvra, és odaadtam Tomnak, aki tördel nálunk, é ért mindenhez. Öt percen belül megkaptam a linket a kétmegássá zsugorított onlájn filmhez. A szakértelem jó dolog.