Infók a pizsamás motorosról

2008.04.23. 12:09
8 hozzászólás



Utánanéztünk ezen az internet nevű dolgon, ki is a félszemű csíkos motoros. Túl sok információ nincs róla, de egy, a 2008-as Dakar Rally lefújása előtt keletkezett francia riportocska azért akad, ami hevenyészett fordításban ezt közli a 92-esről, a 450-es Yamahával versenyző Asbjorn Sletholtról (aki 1955. március 28-án született):

"Meg kell csinálnom!"

Most vagy soha! Fiatal korában Sletholt még úgy vélte, a Dakar versenyzői egy kicsit mind őrültek. De úgy érezte, meg kell hogy csinálja ő is, mielőtt végleg kiöregszik az efféle mókából. Nagy bátorság kellett hozzá, hogy 52 évesen nekivágjon a világ egyik legnehezebb  túrájának. A norvég nevező mindig is motorozott, de negyven éves kora előtt egyáltalán nem foglalkozott versenyszerűen ezzel a sporttal, addig anyagilag sem engedhette meg ezt magának. Azóta viszont rendszeresen részt vesz svéd és norvég enduró-futamokon. Sletholt két gyermek édesapja, de a felelősség sem tarthatta vissza attól, hogy megkísértse szerencséjét a 2008-as Dakaron. Minden szponzori segítség nélkül készült fel a versenyre, csak egy cél vezérelte: elérni Dakart. Minden más eredményt, egy esetleges helyezést már csak ajándéknak tekintett volna. Feszülten, izgatottan várta a verseny indulását; nem is a fizikai megterheléstől tartott, hanem a váratlan dolgoktól, az előre nem látható, kivédhetetlen eseményektől. Bizony, a rally élvezetének megtapasztalásához meg kell fizetni a félelem árát.

A Dakar nem jött neki össze, a CE Rally igen. Tudósítónk megpróbál majd mélyinterjút készíteni a kellemesen hibbant norvég apukával, addig is lelkesen drukkolunk a 92-es számnak!