Te akkora paraszt vagy, hogy annyi agyad van amennyi látszik!

2008.06.05. 13:42
141 hozzászólás


Ezt a mondatot ordította át nekem az a kedves férfiember, aki úgy hordja a napszemüvegét, hogy annak lencséi a tarkóján vannak, a szára meg előre felé mutat. Egy szürke 206-os Peugeotból tette mindezt.

Vajon mivel érdemeltem ki?

Forgalmi helyzet volt. Esős csütörtök reggel, Budakeszin a buszvégállomástól folyamatos álló sor befelé. Kuplung, egyes, kuplung üres, félpercenként. Budakeszin - a Fő úton - jó félóra alatt lehet ilyenkor átmenni, a kerülő utak igénybe vételével sem kevesebb 15 percnél. Szépen elhagytuk Budakeszit, a Nagykovácsiba vezető út torkolatánál újabb sok perces vesződés, majd elkezdett a sor szépen csorogni lefelé a város felé.

Tehát Budakeszi úton szépen csorgott lefelé a forgalom, szó szerint. Ilyenkor üresben van az autó, néha fel lehet engedni a féket, hiszen lejtő van. Ilyenkor nagyon lassan, gyakorlatilag sétatempóban követik egymást az autók. Az a fajta sor volt, amikor a busz sem áll be a megállóba, hanem az úttesten teszi le az utasait, hiszen senki sem szenved ettől késedelmet, kivéve a napszemüveges fiatalúr.

Valahol a Pálos utca előtt, a Laudernél van egy lámpa. A gyalogátkelőhelynél, ami jelzésre vált, tehát alapból zöld. Most is az volt. Máshonnan nem enged be autót, hiszen egy parkolónak épített zsákutca van ott, meg egy szálloda.



Itt követtem el a hatalmas hibát szerinte, hogy nem nagy gázzal tettem meg azt az öt métert az előttem állóig, hanem csorogva. Ez kiverte nála a biztosítékot. Innentől dudált és villogott percekig, amíg csorogtunk lefelé a sorral. Aztán meg is előzött, hiszen pont befért arra a négy méter helyre, amit a szerkesztőségi Lada és az előtte álló autó közé tett a gravitáció.

Aztán végre befordult balra, illetve beállt a felezővonal mellé szabályosan, hogy elsőbbséget adjon a szemből érkezőnek. Pont úgy jött ki, hogy mellé kevert ismét a sors egy autónyi gravitációs gurulást követően. Letekertem az ablakot, és megkérdetem, hogy mivégre dudált és villogott.


Megmondta: szerinte lassan mentem át a gyalogátkelőhelyen, hiszen feltartottam a sort. De előtte elmondta, ami a címben van.

Feltartottam a sort. Az álló sort barátom. Azt. Le is köphettél volna, esetleg megrugdoshattad volna a 31 éves Zsigulit. Vagy engem.