Trabant és Wartburg találkozó Szálkán

2008.06.07. 13:24
29 hozzászólás


Számomra a mai nap azzal megdöbbenéssel kezdődött, hogy felismertem, az M6-os autópálya mindössze 47 kilométer hosszú, azaz Dunaújvárosig tart. Hogy megérte-e 1500 forintért pályahasználatot vennem, erősen kétlem, de a lényeg, hogy igyekeztem minél előbb a Szekszárd közelében lévő Szálkár. Itt, egy kempingben rendezték a szekszárdi Trabantosok és Wartburgosok találkozóját. A kempingről azon túlmenően, hogy csodálatos helyen van, annyit el kell mondani, hogy a fabódé WC-be nyitva az embert igen komoly döbbenet éri. Pottyintós vagy hasonló megoldás helyett ugyanis gyönyörűen lejárólapozott padlót és angol WC-t találtam.

Érkezésemkor Zoltán Erika-mix szólt a főhadiszállást jelentő sátorból, a helyzet később jelentősen javult. Talán ennek is köszönhető, hogy nem tudtam ellenállni a csapolt sör csalogatásának, és legott legurítottam egyet. A büfé mellett áll a szervezői sátor, ide kéredzkedtem be a tűző nap elől. A tegnapi vihar a találkozóra igyekvők jó részét elrettentette, a debreceni csapat is inkább visszafordult. Bánhatják: ma csodálatos az idő, és lassan megkezdődik a legek versenye is. Lesz itt legszebb, legeredetibb, legszebb kipufogóhanggal rendelkező és még ki tudja, hányféle győztes autó választása.

Egy tulajdonos itt a sátorban éppen azt meséli, hogy tavaly bejelentkezett a legszebb, a legszakadtabb és a legeredetibb autó versenyre, és mindegyikben elhozta a harmadik helyet. Amíg megfejtitek, hogyan lehetséges, elárulom, itt vannak olyan me>

Vannak itt 1,6 és 2 literes benzinmotorral szerelt Trabik is, el lehet képzelni, milyen mutatványra képesek ezek az autók. Sokáig már ez sem számít csúcsnak, hiszen valaki azt meséli, hogy valami Audi turbódízel motort akar beépíteni Trabija hátsó ülésének helyére. Az eredeti motort is meghagyná, hogy gyorsulásnál ezzel téveszthesse meg áldozatait. Érdekes elképzelés, de lehet, hogy jövőre már bemutathatjuk.

Számomra az igazi Trabant és Wartburg kétütemű motorral rendelkezik, de a négyüteműsítésnek nem csak tuning vonatkozású okai vannak. Állítólag idén január 1-től csak mozgássérült által használt kétütemű autó kaphat zöldkártyát. Így aki kedvencével akar a közúti forgalomban részt venni – és nem mozgássérült –, annak előbb vagy utóbb négyüteművé kell alakítania.

- A kipufogóhang versenyre lehet még jelentkezni?

- A 2 vagy 4 ütem, és a legszebb vagy a legeredetibb kategóriában szeretnél indulni?

- Négy ütem, és a legordítósabban, ha lehet.

- Akkor a legszebben indulsz.

Hát így telnek a percek a szervezői sátorban, hamarosan megyünk felvonulni. Szekszárdiak figyeljetek!