Irány Kakucs!

2008.06.20. 14:33
14 hozzászólás


Közép-Magyarország közepe ezen a hétvégén Kakucson lesz, legalábbis a driftesek számára. A Magyar Drift Szövetség soron következő futamait ugyanis az egyre népszerűbb KakucsRingen tartja, mely Budapesttől alig 40km-re található, így tényleg keveset kell autóznia annak, aki kilinccsel előre közlekedő autókat szeretne látni. Június 21-22-én tehát irány Kakucs!

Június 21-én szombaton a Profi Liga 3. fordulója következik, ahol természetesen a kvalifikációt követően ismét tsuiso, azaz páros csatákban dől el, hogy kik lesznek a továbbjutók. Kiélezett csaták várhatóak, hiszen teljesen nyílt továbbra is a pilóták közti versengés. Egy győzelemmel, jó szerepléssel sokan okozhatnak totális átrendeződést, az élen járók viszont nagy lépést tehetnek a pozíciójuk megerősítésére. Aki pedig hibázik és nem jön ki a lépés számára vagy netán technikai zűr keletkezik, az bizony nehéz helyzetbe kerülhet! A soron következő futam tehát minden profi számára sorsdöntő, így remélhetőleg a közönség is nagyon komoly csatáknak lehet majd szemtanúja.


A másodosztály nyitó futama igazi meglepetés volt Máriapócson, így a folytatás garantált szórakozás lesz minden látogató számára. Az autók többsége profin megépített színvonalas gépsárkány, a tudásszintek miatt remek kis csaták alakultak ki és adott izgalmakat bőszen, hiszen olykor a jobb képességekkel bírók intettek búcsút a legjobb 16 egyenes kieséses küzdelmeiben. A mezőnyben kezdők, haladók és a pro liga várományosai egyaránt megtalálhatóak, így néhányan annak örülnek, ha egy-egy kanyar épp kiadja, valaki annak, hogy egyben lefűzi már a pályát és vannak olyanok is akik arra gyúrnak, hogy nagy szögben tökéletesek legyenek az érintési pontok úgy, hogy a látvány letaglózzon mindenkit. Érdekes és izgalmas futamoknak nézünk tehát elébe, mivel a pálya nyomvonala igazi kihívás lesz mind a Pro Ligának, mind pedig a II. osztály részére.