Jó magyar szereplés a tuningparádén

2009.09.25. 16:36
103 hozzászólás

102

Múlt vasárnap, szeptember 20-án rendezték meg Ausztriában a 2009-es Cult Society Tuning Festivalt. Az egynapos eseményre a Cult-Hungarian Club delegációja is kiutazott a Linz melletti Ausee-tóhoz, ahonnan kupákkal tértek haza. A magyar srácok tehát remekül szerepeltek a tuningparádén, bár nem pont arra számítottak, amit láttak, mint a Pelei Csaba klubvezetővel készített alábbi mini-interjúból is kiderül.

- Haladjunk sorjában: mi ez az esemény?
- Ezt a fesztivált a Cult stílus alapítói, Mario és Reinhold Altendorfer rendezik minden évben. Mivel mi ennek a stílusnak vagyunk elkötelezett követői, úgy gondoltuk, ott a helyünk. Felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, akik arra biztattak, ne csak nézelődjünk, de vegyünk részt a versenyben is. Nem vagyunk ijedősek, és büszkék vagyunk az autóinkra, így vállaltuk a megméretést.

- Milyen gépekkel neveztetek?
- Három autót vetettünk oda a bírálók kénye-kedvének: Vaszilkó Balázs Skoda 100-asát, Molnár Tamás zöld 601-es Trabantját, és Albert Zoli Golf II-esét, amit a Totalcar is bemutatott már. Szombat éjfélkor indultak kímélő tempóban a 450 kilométeres útra, és vasárnap reggel nyolc órára értek a helyszínre a kísérő kocsi szerepét betöltő VW Lupóval együtt, amit azután szintén kiállítottunk. Hajnalban még két kocsival eredtünk a nyomukba, és délelőtt rendben meg is érkeztünk.

04

- Eredmények?
- Albert Zoli az átépítésére Cult Award díjat kapott egy hazai találkozón, amit Mario Altendorfer most adott át személyesen. Vaszilkó és Molnár klubtársak autói bekerültek a szépségverseny TOP 20-as kategóriájába, így ők is kupát kaptak. Nagyon büszkék vagyunk, hogy mindkét nevezett autónkat magasra értékelte a szigorú zsűri, remélem, jövőre is legalább ilyen sikeresen szerepelünk.

- Milyen programok voltak?
- Az autós szépségverseny mellett hangnyomás versenyt is rendeztek, lehetett Lamborghinit bérelni, két sztár dj keverte a zenét egész nap, volt autó- és alkatrészvásár, árultak mindenféle cultos tuningelemeket és kiegészítőket,  természetesen a nagy felvonulás sem maradt el. Ja, és volt még sör, virsli, sör és sör. Jó volt látni a kellemes környezetben a rengeteg gondozott autót, köztük jónéhány gyönyörű Cult-építést. Mint a képek is bizonyítják, látnivalóban nem volt hiány. Ugyanakkor eléggé meglepett, hogy nemcsak cultos gépeket engedtek be, de mindenféle más irányzatot is, a nagy spoilerekkel cifrázott, rikító színekre festett szárnyas fejvadász japán rizsrakétáktól jürgen-verdákig – pedig épp ezzel a trenddel szemben jött létre a visszafogott, elegáns Cult stílus.

37

- Gondolkozzunk a szervezők fejével: lehet, hogy Cult autókkal nem telne meg a placc, nem lenne nyereséges a fesztivál.
- Igen, ez elképzelhető, de számomra furcsa volt ez tarkaság, nem erre számítottam. Ettől függetlenül remekül éreztük magunkat. Osztrák precizitással szervezték és bonyolították a fesztivált, természetesen jövőre is ott a helyünk. Remélem, 2010-ben is tudunk majd mutatni néhány szép új magyar átépítést az osztrák rajongóknak.

További fotók itt, a klub honlapján találhatók.