Az elfogott levél esete a hét kommentjével

2010.05.03. 17:22
129 hozzászólás


Tegnap, azaz vasárnap dobta be Csikós a szerkesztőségi levlistára egyik hű olvasónk kommentjét. Aztán dagadt a levelezés, gyűltek a hozzászólások, míg végül egy abszolút - a Totalcarra jellemző - belső levélváltás alakult ki belőle motorokkal, autókkal. Tanulságos kis belterj, fogadják szeretettel (külön figyelmet érdemel, hogy a motoros-szekció azonnal képes egymást túllicitálni). Ha van rá igény, néhanapján összeütünk még ehhez hasonló posztokat:

2010. május 2. 17:08 Csikós Zsolt írta,
:

Egy mai komment :-)
Asimovunk szült.

-------- Eredeti üzenet --------
Tárgy:  [Belsőség] Új komment érkezett a "Muszáj-e minden öreg verdát megmenteni?" című bejegyzésedhez
Dátum: Sun, 2 May 2010 11:34:36 +0200
Feladó: dr.oid
Címzett: Csikós Zsolt

Bejegyzés:
http://belsoseg.blog.hu/2010/04/28/muszaj_e_minden_oreg_verdat_megmenteni
Szerző: dr.oid
Komment:
http://belsoseg.blog.hu/2010/0/28/muszaj_e_minden_oreg_verdat_megmenteni/fullcommentlist/1#c9671398

Bőven elmúlt nyolcvan. Kati is. Az egyik gyerek hajtóműmérnök lett a NASA-nál a másik a Mars program repülésirányitó szoftverein dolgozik. Ezt a programot még Obama indította 2010-ben. Mindketten családosok, szépek az unokák. Fejét vakarta, maradék fehér haja felett világított a fejbőre. Fiatalosan mozgott, bár néha fájtak a térdei a sok esztelen motorozás mellékhatásaként.
-Garázs - közölte az utálatos műanyagautóval Lizával (nevet azért kapott szegényke). Liza 45 fokot elfordítva pozícióba állította a vezetőülést, becsukta az ajtót, ráadta és rögzítette az övet. Alig hallhatóan beindult villanymotorjai pillanatok alatt felgyorsították.
- Menjünk te kurva, te műanyag dög!-türelmetlenkedett az Öreg. Liza szépen váltotta a sávokat, gyorsított, fékezett, tökéletesen fölvette a forgalom ritmusát, hibátlanul elnavigált az M0 szupersztrádáig, hogy onnan továbbjussanak az úticél felé. A kis szögletes kormánykerék magától forgott, a színes holokijelzőn érdektelen adatok cikáztak. - Akarsz vezetni?-kérdezte Liza lágy, szinte erotikus hangon.
- Kussolj ribanc és vezess!-morogta az Öreg és a következő pillanatban elszenderedett.
- Rosszkedvű vagy ma-jegyezte meg Liza. Fél óra múlva a kocsi egy nagyobb fémborítású épület elé kanyarodott.
- Megérkeztünk-mondta és az ülés máris a nyitott ajtó irányába fordult.
- Navégre-az idős Tulaj kiszállt és a hatalmas ajtóhoz ment, az halkan kinyílt, a ledvilágítás felkapcsolt, a szellőzőrendszer surrogott. Az Öreg megállt a teremgarázs szélén, majd lassan elkezdett sétálni kezével végigsimítva a veterán autókon.
- Örülök, hogy nem adtalak el te kis digó gyösz!-szólt a Bianchinához pontosabban NSU Panoramahoz.
- Szevasz drága Dezsőm! Good Day Mr. Austin! Guten Tag Herr Gullwing! Mintha kicserélték volna. Intett a droidnak ami halkan a kis olasz autócskához gurult, fölpattintotta a motorházfedelet és tölteni kezdte az akksit. Az öreg egy palackkal a kezében a tanksapkát nyitotta ki, a droid udvariasan segíteni akart neki. Ráordított.
- Nem, ez értékesebb mint az arany, nem fogod kilocsolni te kibaszott konzervdoboz! A bűzös folyadékot betöltötte a nyílásba, tekintete a távolba révedt.
- Nem, te tolakodó szarjankó!-a droidot félretolva kinyitotta az NSU-Bianchina ajtaját és elfordította a zsebéből előkotort slusszkulcsot. A kis kéthengeres motorocska krahácsolva füstölve nagy nehezen beindult. Az Öreg diadalittasan kurjongatott.
- Nesze, nektek!Ez még autó!Ennek lelke van! Jaj Karesz Drága Barátom bárcsak ne villantottál volna annyi atomot! Kapcsolt egy egyest és gázt adott. A teremgarázs hangszórójából a központi számítógép női hangja hallatszott.
- Az érvényes előírások értelmében az engedélyezett használat ideje 1 óra. A túllépés súlyos büntetést von maga után, melynek összege a számlájáról  automatikusan levonásra kerül...

 

2010. május 2. 17:11 Árpád Zirig írta,
: RE:

az a baj, ez tenyleg igy lesz.

 

2010. május 2. 17:15 Vályi István oMm írta,
: RE:

"M0 szupersztrádáig"
tényleg sci-fi
gullwing...micsoda ízléstelenség :)
jó írás, Csikóst is majd bebalzsamozzák, Brigéciolos flakonnal a kezében, másikban spakli, ahogy egy vödör fölé hajolva mossa el a fiat-karbit :)

 

2010. május 2. 17:18 Árpád Zirig írta,
: RE:


es meglatogatja a temetoben elhunyt kollegait, akinek a sirjara az van irva, hogy "faszom" meg "bezzeg a multban volt anyag"?
:)

 

2010. május 2. 17:22 Vályi István oMm írta,
: RE:

:D
a márványlapba belegravírozva egy kettőötvenes Honda meg a slusszkulcs az Avensishez :) és csak ennyi áll rajta: Tibi, a motoros...
na jó, ne viccelődjünk. bocs

 

2010/5/2 János Koncz,
: RE:

Így lesz valóban, jó esetben. Rosszabb esetben jön a Mad Max-világ.


2010. május 2. 17:50 Árpád Zirig írta,
: RE:

fasza, ahhoz mar van motorom.

 

2010. május 2. 21:24 Csikós Zsolt írta,
: RE:


Ahhoz NEKEM van motorom. A tiéd csak úgy néz ki.
Csik

 

2010/5/2 János Koncz,
: RE:


Ne kelljen már emlékeztetnem senkit, kinek van a legjobb motorja.
J

konczjani

dr.oidnak megy a Totalcar-bögre. Köszönjük a pöttömnyi kis művet.