Dráma Le Mans-ban!

2010.06.13. 12:59
45 hozzászólás


Ilyen meredten nézi midenki itt a monitorokat, ezekben a pillanatokban dől el minden. Pár perce még taps, most az aggódás. Pedig Alexander Wurz csúnyán büntette az Audikat, pályán verte meg és előzte ki a második, nyolcas számú gépet. Négyet-ötöt rávert Rockenfeller kilencesére. Amelyik most egyre távolodik.

Most mindenki szorít, alig hallatszik az evőeszközök csörgése, annyira figyelnek. Én is siettem vissza a Porsche-kanyarból, ami tulajdonképpen két, egymásba fűzött S-betű. látványosnak látványos, de fotózni nem lehet a magas kerítés miatt, ráadásul nincs olyan hely a környéken, ahová fel lehetne mászni, minden el van kerítve. E fenti kép ott készült.

Az imént egy olvasó joggal követelte, hogy ejtsünk szót a többiekről is, de remélem, ő is elhiszi, hogy itt most csakis a Peugeot-Audi párharcról van szó. Wurz a boxban, nem tudni, mi lesz, ha egy mód van rá, ki fogják engedni.

Jövőre megszűnik a GT1-osztály, tán ezért is öröm, hogy Enge, aki időközben a második helyre hozta fel az Astont, három másodperceket ad a Saleennek. Igaz, van négy kör hátránya.

A GT2-ben a klasszikus Porsche-Ferrari párharc dönt. A Felbermayr Proton GT3 RSR és a Hankook Team Harnbach 430GT-je közül kerül ki a győztes. Az én győztesem pedig az LMP1 benzines kategóriájának nyertese, a csodaszép Lola-Aston-Martin. Az utcai változatot pedig kérném. Most, ha lehet.

Idegesítő ez a várakozás, de nagyon. Nem tudjuk, mi lesz a vége...