7. Belsőség-találkozó

2010.08.04. 16:06
241 hozzászólás

FIGYELMEZTETÉS: A hét végén a velencei tó környékén nyolc traffipaxot üzemeltet a rendőrség, 3 óránként változó helyszínre. Aki lejön a találkozóra, vezessen lassan, vagy legalább legyen óvatos.


Hoppá, ha nem figyelünk, elrohan az év anélkül, hogy sütnénk, söröznénk egyet a törzsközönséggel. Márpedig szokásos, immáron hetedik, találkozónk egyszerűen nem maradhat el.

Sokáig kérdéses volt a helyszín, hiszen már tavaly is akadtak pillanatok, mikor elviselhetetlenné dagadt az autó- és emberáradat Sukorón, a Velencei-tó partján. Ennek ellenére harmadszor is odamegyünk. Ennek több, egyszerű oka is van: egyrészt jó áron, kellemes környezetben lehetünk, a szomszédok már nem is morognak nagyon és a helyi polgárőrök igazán baráti áron őrzik a parkoló autókat egész éjjel (pár forintot dobtunk össze fejenként).

plakat2010


A parkolási renden természetesen idén módosítunk és fix, kijelölt parkolóhelyeket jelölünk ki, hogy minél többen elférjünk. Ezzel nem lesz gond, ahogy a hangulattal sem. Hiába fordul meg ott naponta akár 100-150 ember, konfliktus, morgás egyáltalán nincs. Ezt leginkább azok tanusíthatják, akik először jöttek el tavaly vagy tavalyelőtt. És azóta is visszajárnak. Ilyen volt legutóbb.

 


Nagyobb térképre váltás

Azonban, hogy ne csak a féktelen tivornyáról, a Wartburg-lángon melegített teáról, tárcsánsütésről és világhírű zenekarokat megszégyenítő produkcióról valamint autókról szóljon minden, idén is jót teszünk azokkal, akik igazán rászorulnak és megérdemlik.

A Fejér Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthona eddig is közel állt hozzánk, tavaly tavasszal feledhetetlen és még a legkérgesebb szíveket is megható pillanatokat éltünk át a gyerekekkel, ők tudják, mi a hála. (Az Autófília tagjai pedig még rátettek egy lapáttal.) (Idézet a tavalyi posztból:)

De nem hagyhatom ki, hogy meg ne említsem a gyermekotthon srácait, akiket elvittünk fagyizni és terepjárni (a hivatalos szervek engedélyével). A nap vitathatatlanul legszebb órái voltak ezek, talán a végelszámoláskor jóvá írják nekünk egyszer ott fent, legalább egy kis időre feledtettük velük nem éppen irigylésre méltó helyzetüket. A boldog, mosolygó arcok láttán feltámadt a szél, és valahogy mindannyiunk szemébe fújt egy kis port, amit el-elfordulva törölgettünk, hogy más meg ne lássa.

Úgy gondoltuk, idén is meglepjük őket némi ajándékkal, így pár hete már gyűjtjük a cuccot és ez úton szeretnénk megkérni mindenkit, hogy ha tud segíteni bármivel, amiről úgy gondolja, hogy egy nagy gyermekotthonnak hasznára válik, ne legyen rest, lépjen velem kapcsolatba e-mailen keresztül, vagy jöjjön el szombat délelőtt a találkozóra (esetleg kommenteljen ide) és autózzunk el a srácokhoz, az őszinte mosoly és öröm megfizethetetlen. Természetesen autóztatni is fogunk, ez alap.

Maga a helyszín könnyen megközelíthető, a Gémeskút étteremből pedig éhesen még senki nem távozott (gigászi adagot tolnak az ember elé). A hivatalos időpont szombat-vasárnap (28-29.), a szállás ára nem változott: 2800 forint, tiszta ágyneművel, tiszta szobában, mosdóval, zuhanyzóval /fő/éjszaka. Az ágyak száma ugyan 36-ban korlátozott, így aki szombaton korán érkezik és maradna estére, annak biztosan lesz helye, de - tapasztalatból írom - sosem volt gond ezzel, valahogy elfértünk többen is. (Halkan súgom, hogy péntekről szombatra már leszünk ott páran a szervezőbrigádból, ám ekkorra még csak 11 helyünk lesz az egyik házban, ebből már nincs sok szabad.)

A fent említetten kívül akad még pár fix programpont: Csikós kolléga egy csendesülős keretén belül mesél a svéd túráról, valamint elkészül a Le Mans-i dokumentumfilm, és beszámolóm. Tartunk Őszinteségi Félórát is, csak legyen, aki kérdez. A többit pedig már tudják/tudjátok. Szórakozás, nevetés, jó társaságban. Barátok között, őszintén. Kipróbálja?