Fordítóprogrammal csal az angol kamunepper

2011.02.05. 07:45
156 hozzászólás

Mariann küldött be szerkesztőségünkbe egy nagyon szép és tanulságos levélfolyamot, mely egy jól ismert és mára már elavultnak számító trükkre hívja fel a figyelmet. Bár többször volt már róla szó, azért minden valószínűség szerint mindig akad olyan, aki felül és utal. A kedves Aston úr levélcíme publikus, nem véletlenül. fantáziája nem lehet sok, hiszen kapásból tudnánk mi jobb neveket is: Grizzly Géza, Sink Ron vagy Solex Béla, ha már.

Ha ön meglátja a nyilvánvaló kamut, akkor semmi gond, de ha nem, az esetben tartózkodjon a gyanúsan olcsó használtautóktól, főleg, ha egy ilyen remek, Google Translate-válaszlevél érkezik az érdeklődésre.

 

From: Károly
Date: 2011/2/1
Subject: Ál hirdetés az Expressz.hu-n
To: Winkler Róbert

Üdvözlöm Winkler Úr!

Szeretnék küldeni egy levélfolyamot, amit egy szerintem ál hirdető küld nekünk. Egyszer már próbáltuk a kocsit megvenni tőle, de szószerint ugyanazokat a mailekat küldte, mint ebben a sorozatban. Természetesen nem vagyok Carolin és a mail címet is csak erre a levelezésre adtuk meg Martin Lemans úrnak (google: Aston Martin Le Mans).

Nem tudom, hogy hasznos lehet-e más kocsit keresőnek, de kíváncsi lennék az Ön véleményére, hogy ez ilyenkor, hogy ez az átverés tud is működni? Mi lehet a lényege?

Az előzményről annyit, hogy kerestünk egy olcsó kocsit, amivel bejárhatunk dolgozni. A Citroen Saxo-t először a XIII. kerületben hirdették meg, de elérhetőség nem volt megadva az Expressz.hu-n. A hirdető oldalon keresztül felvettük a kapcsolatot, akkor jöttek ugyanezek a mailek. Mivel már akkor rosszat gondoltunk a levelekről, abbahagytuk a levelezést. Ránéztünk a megadott fuvarozó cégre, de az más volt, mint amit ebben a levélsorozatban megadott.

A gépkocsit hétvégén újra megtaláltuk , de már V. kerületinek hirdetve - ekkor gondoltunk egyet és elkezdtük a levelezést - látszik, hogy automata levelek jönnek, mert kb fél - 1 órán belül jön a válasz és a kérdésekre nem válaszolnak.
Az expressz.hu-n van egy Peugeot 106-os hirdetése is.

Köszönöm, hogy megnézi - hátha segítség másoknak is - nehogy beleszaladjanak egy átverésbe.

Üdvözlettel:
Mariann

Kedves Felhasználónk!
Carolin az Expressz.hu oldalon keresztül a következő üzenetet küldte Önnek 'Citroen Saxo 1,5' című hirdetésével kapcsolatban:

"Kedves Hirdető! Az autó engem nagyon érdekelne és sűrgős is lenne. De megtekintési helyet nem találtam, ezért nagyon örülnék, ha tudnánk helyet és időpontot egyeztetni. Az autóval kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a környezetvédelmi matrica milyen színű, mert a belvárosban lakom (Budapest) és erre szükség van a behajtáshoz. Az autó ugye nem dohányzó? Köszönöm a gyors választ! Carolin"

A megkeresés oka: Kérjük válasszon!
Amennyiben válaszolni szeretne a fenti üzenetre, küldjön e-mailt a következő címre: xxxxx@gmail.com

A hirdetés adatai:
* Cím: Citroen Saxo 1,5
* Hirdetés azonosító: 24613734
* Rovat: Használt autó, jármű » Személyautó
* Feladási idő: 2011-01-30 (15:53)
* Lejárati idő: 2011-03-31 (16:53)
* Ár: 410 000 Ft

 

 

2011/1/30 Martin Lemans

Hello,
A járművet még eladó ezen az áron. Ez jó állapotban van, nincs műszaki sérülés, sem karcolás vagy horpadás, nem rejtett hiba. Jön az összes eredeti kulcs, kézikönyvek, karbantartási könyv, téli gumik és az összes magyar dokumentumot. Az autó volt a bátyám, aki Magyarországon élt, a bátyám halt meg 3 hónappal ezelőtt egy hülye motorbalesetben . Én nagyon szomorú, a fájdalom nagyon nagy nekem, ez volt az egyetlen testvérem, és én szerettem őt nagyon. Élek az Egyesült Királyságban, Glasgow és az autó velem. Felesége adott nekem az autót eladni, mert költözött az otthonom, és nem tudja használni, hogy itt az Egyesült Királyságban, mert itt a kocsik már a kormánykerék jobb oldalán. Ő nem akar meggazdagodni a halála az én testvérem, hogy miért tettem alacsony áron . Ez a magyar modell, valamint a dokumentumok és a lemezeket, azt az összes adót fizetett, és most az összes irat és dokumentum van a nevem, ha meg akarja vásárolni, hogy nincs semmi gond, mert én küldi az autót az Ön országában és én majd fizetni a szállítási adók. További részletek várom, hogy küld nekem egy választ.

Köszönöm!
PS: Nagyon sajnálom a rossz magyar, ha tud angolul, hogy jobb lesz nekem.

 

2011/1/31 Károly Pongor
Üdvözlöm Martin!
Köszönöm a gyors választ! Én a hétvégén megyek Angliába kérem adja meg a címet és elmegyek megnézni a gépkocsit. Van egy másik kocsi is, amit szintén meg kell néznem.
Várom a címet és az elérhetőségét.
Carolin

 

2011/1/31 Martin Lemans

hello!
Nagyon örülök, hogy válaszolt az e-mail, és továbbra is szeretné megvásárolni az autót. Mert nem vagyunk ugyanabban az országban, és nem tudunk eleget tenni az üzletet, azt javaslom, hogy lezárja az üzletet egy hajózási társaság amit én használtam itt Glasgow-ban. A cég neve Fredie Cargo ( www.fredie.110mb.com ), ez egy hajózási társaság nagyon jó itt Egyesült Királyság , Én már regisztrált a szolgáltatásokat, mert én használta őket a múltban, és nagyon becsületes és biztonságos. Ön is tudja vezetni azt, vizsgáljuk meg az autó, és a papírok 5 napig, amíg nem lesz fizetni, és a társaság gondoskodni fog arról, a szállítási és az átruházás a papírok a nevét. Az emberek a cég segíteni fog, hogy regisztráljon az autót neved és segítséget nyújt a vizsgálat az autó. Ha komolyan gondolja ezt én várom, hogy lépjen kapcsolatba velem, és én majd megmondom, hogyan működik a tranzakció.
Köszönöm

Itt külön felhívnánk a figyelmet a speditőrcég oltári honlapjára, amit egy félrészeg orosz matróz is összlapátolna két óra alatt. (-a szerk.-)

2011/1/31 Károly Pongor
Kedves Martin!
Amit kérdeztem, arra nem kaptam választ! Hétvégén megyek Angliába - hol tudom megnézni a gépkocsit? Ha ez nem működik, akkor kérném mondja el hogyan tovább?
Köszönöm:
Carolin

 

2011/1/31 Martin Lemans

Hello újra,
Azt fogja magyarázni most, hogy az üzlet fog működni:
Először is fogom a kapcsolatot a cég és én is mondani, hogy a cég, hogy nekem van egy vevő így indulhat a tranzakció. Utána felvesszük Önnel a kapcsolatot a saját e-mail egy számlát, amely tartalmazza az összes ügylet részleteit. Azért, mert nem tudom, ha létezik, vagy nem azon a címen is élnek majd a szállítás, és nincs semmilyen garanciát, hogy te majd vedd fel az autót a címét, azt fogja kérni, hogy küldjön a kifizetés (teljes ár az autó), hogy bizalmukat bankszámlájára . Csak egy biztonsági intézkedése, mert problémái voltak az ügyfelekkel, nem nagyot, a pénz készen áll, vagy a teljes összeg után a szállítási és az autó visszatért az eladó és az ő terhére sokat .
Miután elküldi a fizetési fogják ellenőrizni, és küld neked egy példányt az összes iratok és dokumentumok az autó, és max 5 napon belül az autó érkezik otthon az összes iratok és dokumentumok eredeti. Miután megkapja az autót otthon végén 5 napos vizsgálati Ha az autó nem olyan reklámozott és úgy dönt, hogy nem tartja meg a cég visszatéríti a pénzt, hogy te küldtél korábban, kérdés nélkül és a hajózás vissza az autó lesz az én gondom. Azt hiszem, ez több, mint méltányos a mindkettőnknek.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy kapok kifizetésre csak azután kapja az autót, és hogy minden rendben van a megállapodás szerint. Ha elfogadja az autót az emberek a cég adja a pénzt nekem.
Ha egyetért ezekkel a feltételekkel, és megvan a pénz, küldje el nekem a teljes nevet, telefonszámot és címet, ahová az autót kell szállítani, és azt is kezdeményezi a tranzakciót a cég. Ön megkapja az összes ügylet részleteit tőlük után.
Én fizetem az adókat és a hajózás, valamint a vállalat díjakat. Ha akarod, add nekem a telefonszámát, és én is hívni, de én is beszélni csak angolul.
Köszönöm

 

Helló!
Mindannyiunknak egyszerűbb volna, ha megadná a címet, mert én hétvégén Angliába megyek. Viszem a pénzt és ha tetszik a kocsi megveszem. Így nincs gond a szállítással, mert azt én megoldom.
Azonnal fizetek a szerződést meg tudjuk írni.
Várom a címet és telefonszámot, hogy egyeztethessük a találkozót, kb 5 napig leszek kint!!!!!

Carolin

Itt (egyelőre) vége szakadt a történetnek, egyszer végig kéne csinálni valami olyan módon, hogy személyes találkozás legyen a vége.