Háború a szerkesztőségben: a drift az sport?

2011.10.29. 17:24
125 hozzászólás

 

A magamfajta szentimentális jószágnak a sport (azon belül a kosárlabda) az a fajta utópia, amit a való életben szeretne mindenki. Tudom, hogy ki van velem, és azt is tudom, hogy soha sem fog cserbenhagyni. Tudom mi a célom, és hogy azt hogyan érhetem el. Tudom ki van ellenem, és azt is tudom, hogy legjobb tudása szerint fog megpróbálni legyőzni. Ha mégis csalna, a szigorú és igazságos isten (azaz bíró) le fog rá csapni. Ráadásul ha veszítenék, akkor is fogok egy újabb esélyt kapni. Az én olvasatomban ilyen a sport, de persze nekem sem biztos, hogy igazam van.

 

A sport meghatározásába már sokaknak beletört a bicskája, hisz mitől számít valami annak? A szabályoktól? Attól, hogy ki ellen megy a küzdelem? Az óra ellen? Vagy talán egy hús-vér sporttársat kell legyőzni? Esetleg pontozóbírákat kell meggyőzni? Nehéz, na! Néha már egyes sportágak lényegét is nehéz megfogni. Épp' a minap mondta például Zách Dani a motokrosszról, hogy "Tudod, ez az amikor húsz métereket repülnek a sporttársak, aztán amikor jól elfáradnak, elmesélik egymásnak, kiben hol van platina." Ha így nézzük, akkor a drift az sport? Hisz azt pontozzák. Vagy a Forma-1, ahol egymás ellen mennek a sportolók? Netán a rali avagy az ősi küzdelem a stopper ellen? Nem tudom. Azt viszont igen, hogy a kérdés megválaszolása is egy sportággá nőtte ki magát nálunk. 

Szeretném meghívni a kedves nagykorú olvasót a modern kor egyik legkeményebb arénájába, ahol igaz az hogy az a szabály hogy nincs szabály! Ez az a hely, ahol a gátlások, a szerénység és a politikai korrektség egyet jelent a vereséggel. Isten hozta önöket a totalcar szerkesztőségének levelezési listáján! A kék sarokban Sipos "Nemadomfel" Zoltán, míg a piros sarokban Zirig "Addmárfel" Árpád. Kezdődjék hát a küzdelem:



Sipos úr:
Ez a legdurvább drift jelenet,by far. By kurva far:


omm:       
nemtom, nekem ez inkább kurvaanyja, mint a japó csávó
:)

Motordoki:   
Az egyik versenyzés, a másik bravúroskodás.

Mindig az öreg néhai Zsembery Jenő bácsi jut eszembe, amikor nézte az akkor még nagyon új freestyle motokrosszt, ahogy ugráltak a levegőben...és azt mondta:

"Fiam, ez semmi egyéb, csak öncélú bravúroskodás"  - és ebben minden benne van.

 
Sipos úr:     
Ezeknek teljesen lágy az agya.
A futam végére mind megbukna a vizsgán. Tükrök letörve, szélvédő nyolcszorosan repedt, lökhárítók letépve.
Ez is kurvanyja, naná. Csak az máshogy.

Baowah:
ez nem sport. 
       
Sipos úr:
Doki, mert a versenyzés nemzetérdek, mi?

Ne viccelődjünk már. Meg aztán ez is verseny, csak máshogy. Azért még nem kell tarkónlőni a műkorcsolyázókat, mert nem egy hokiütővel a kezükben kergetnek egy korongot.

Mert mi a sport? Mitől az?


B.Capelluti:
Bohócság. Oké, hogy a díjlovaglás is sport, de az is bohócság.
 
Autó, ló és kutyaversenyeket csak időre! Úgy sport :)
 
(De erről mi már írtunk, Te meg belinkelted a driftes posztodba)


Baowah:
a szinkronúszás sem sport. sőt, a foci sem, mert az üzlet.

azért mert te jól akarod érezni magad az autóddal bohóckodva, még ne akard a feleslegességet legitimizálni azzal, hogy sportnak tálalod :D

Kőbájker:
erről az jut eszembe, hogy Arnold Schwarzenegger visszatér a testépítés szervezésébe és az a célja, hogy olimpiai sporttá tegye.

ezen én röhögök a legjobban. majd a drift és a rúdtánc után, talán.

Sipos úr:
Mind elmentek a picsába, na.

Kezdjük azzal, hogy az összes ilyen foglalatosság öncélú faszság. Mindegy, hogy időre megy, vagy pontszámra. Mind arról szól alapvetően, hogy valakik jól érezzék magukat közben.

A box sem sport, mert abban is pontoznak, mi?

Ha kétszáz kilót fekve kinyomni sport, akkor a tripla rittbergert leszúrni is sport. És keresztben kanyarodni, szaltózni a motorral, meg egyéb mutatványokat előadni is sport.

Az időre menésnek egyetlen egy előnye van a pontozással szemben: viszonylag objektív. Viszonylag, mert ugye szabályok, meg azok betartása is kell ahhoz, hogy versenyzőket egymáshoz tudj mérni.

Ja, és akkor a gymkhana is sport, mert ott időre mennek.

Hülyék!


B.Capelluti:
A boxban csak a bénáknál van szükség pontozásra :) (A görögögknél pl. nem volt rá szükség.)       

Sipos úr:      
jaja, jönnek majd a hülye ralifanok, bizonygatva, hogy csak az a sport.:)
Turbómanipulálás, sziklaültetés a pályára, rajtszámcsalás, olajlocsolás szép kis sport, mondhatom.

Baowah:    
Sport ist Mord. És hiába gyilkos, a drift nem sport.

Sipos úr:    
Egyébként, ha sportoló lennék, vagy sportolnék -ahogy nem-, azt mondanám, a sport attól sport, hogy saját magadat győzöd le, növeled a teljesítményedet.
Gyorsabban veszel egy kanyart, nagyobbat ugrasz, messzebbre dobsz. Ha önmagadhoz képest teljesítesz jobban, az az igazi mérce, mert nem változik az ellenfél.
Persze, igazából mind sport, csak a különböző sportágak művelői úgy viselkednek, mint az ovisok. Mert a katica csoportban lévők mind hülyék, nem tudnak semmit, bénák, csak a kistehén csoport tagjai a frankók, és tudnak igazán jól pöttyös labdát gurítani.
Mindenki hülye.

B.Capelluti:
mielőtt nagyon belelovalod magad: a drift kurva jó! Jó csinálni, néha jó nézni. (Csak, ugye az a baj, hogy ...)

Sipos úr:   
Baowah, inkább foglalkozz motorokkal. Vásárolj alkatrészeket, csavarozz vasakat, hegessz, flexelj.
Mert így mindkettőről csak a szád jár.:)

B.Capelluti, tudom, nem sport. Ja.

Dehogy lovalom magam, az fárasztó, és mint írtam, nem vagyok sportoló.

Baowah:    
a fejlődés nem sport, hanem gyakorlás kérdése.

a drift nem sport, de megértem azt, akit szórakoztat. nyugi, ne húzd fel magad. azért mert valamire versenyt írnak ki, még nem sport, csak küzdelem.

na csókollak.

de tényleg, most, hogy mondod, mi van az Urallal?

Prokee, hol is az a wikipediás szócikk, hogy a drift a pináknak van?

 
B.Capelluti:
Akkor legyen művészet :)

Sipos úr:   
Uralt építsen mindenki magának. Mások Uralját meg ne kívánd!

"a fejlődes nem sport, hanem gyakorlás kérdése." és a sport minek a kérdése?

Csillagvirág, a drift az sport. Csak azért, mert nem a te világod, attól az még nagyon is sport. Én sem élek-halok érte, de értem, miért nem mondhatod rá, hogy nem sport.

Ja, jut eszembe: a gyorsulást is időre játsszák, akkor az sport?:)

"Prokee, hol is az a wikipedias szócikk, hogy a drift a pináknak van?" rögtön ott találod a "Ha megcsúszik az autóm a vizes pályán, legjobb lesz, ha behunyom a szemem" szócikk mellett. Ugye, Fittipaldi?

Baowah:   
a gyorsulás sem sport. ne hergeld magad. minden sport verseny, de nem minden verseny sport. :D
 
Sipos úr:   
Mi van a hegymászással? Az akkor most sport, vagy sem?

Baowah:    
az hobbi. csak néhányan túl komolyan veszik.

na most megyek, addig ezt a szpemrakodást függesszük fel azzal a zárszóval, hogy a drift nem sport. és unalmasabb a szinkornúszásnál, mert abban legalább sunák vannak. :D


A győztes pedig nem más mint...