2011.12.16. 18:18
450 hozzászólás


Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő nagy érték nálunk, egy gyík fürgeségével mozgó egyéves gyerek és egy nem kevésbé aktív kutya azért le tudja kötni az ember szabadidejét, így a család másik felét kiraktam az útba eső bevásárlóközpontban (madarasteszkó, ha úgy tetszik), míg az orvosnál vagyunk, addig ejtsék meg a karácsonyi nagybevásárlást.

Úgy is lett, visszafelé felvettem őket, Kredenc csodálatosan hasábszerű csomagtartója gond nélkül nyelte el a négy nagy Zöld táskát (amik kékek), az összecsukható babakocsit. Szívtam a fogam, hogy hazaérve legyen hely a ház előtt, hiszen az óbudai piacot ilyenkor ellepik a ráérők, az árusok, minden négyzetméter sokat számít. Pláne, hogy lift nincs és tkp. a tetőtérben lakunk.

Szerencsére volt hely a ház előtt. Három is. Neki.

20111216450

Inkább nem írom le, mit gondoltam abban a pillanatban. Három autónyi helyet ennyire közömbös, bunkó módon elfoglalni azért szép teljesítmény. És nem, ne higgyék azt, hogy nem lehetett volna oda rendesen beállni a szemközti kerítés mellett parkoló sor miatt. Mert be lehet, ennél nagyobb autók is beférnek (pl. a szomszédban lakik egy gyorsmentős, az is oda tud parkolni). Itt emberünk egyszerűen otthagyta az E200-ast, mint kutya a szarát, mi pedig a szomszéd utcából hurcoltuk fel a cuccot. Köszi gyökér! Azt külön, hogy így öregbíted a márka hírnevét.

Beértem a szerkbe, mutatom Csiknak a fotót: ezt nézd Kopasz, ezért tartunk itt. Erre Csikós szó nélkül előveszi a fényképezőgépét: - Nézd, reggel 20 percet keringtem itt az Erával, mire le tudtam parkolni. Pedig volt hely. Itt.

R1283105

Igen, a közhelyek csúnya dolgok. Csak cáfolni nehéz őket (már a volvósok is?!). Gratulálunk mindkét sofőrnek. Nemtörődömségükkel és a dolgok magasról leszarásával két ember napjából loptak el egy órát és sikerrel keltettek feszültséget ott, ahol eddig nem volt.