Hójáró buszokat vesz a BKV

2012.02.28. 10:13
56 hozzászólás


A kialakult hóhelyzetre való tekintettel gyorsbeszerzési eljárás keretén belül 14 új buszt vásárol a BKV - adta hírül a Nemzeti Álhírügynökség.

- Az Ohio állam-beli Circleville-ben székelő Patrick Enterprises buszainak köszönhetően nem ér minket többé felkészületlenül a minden évben beköszöntő havas időjárás, ráadásul utasok ezreit fordítják ismét a tömegközlekedés felé. A cég remek referenciákkal rendelkezik, ők építették a Grave Diggert is. - nyilatkozta a főpolgármester.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kacér kacsintás kíséretében mondott köszönetet, majd megjegyezte, hogy mostantól a hóhelyzet sem befolyásolja a közoktatást, hiszen ilyen buszokkal minden időjárási körülmény között elérhetik iskoláikat a diákok. Ráadásul a hosszabb menetidőre való tekintettel a BKV-val közösen rendszeresítik azt a tízórai-csomagot, melyet minden - alsó tagozatos - kisdiák az ülésén talál. A Parlament a héten tárgyalja az ún. Hagyó-dobozok kalóriatartalmát és összetételét.

A darabonként 100 ezer dollárba kerülő buszok ára ugyan magasabb a 10 éves, 550 ezer kilométert futott, levedlett Mercedes-buszok 65 500 eurós árához képes, a gyártó viszont teljes körű garanciát vállal, fenntartási költségei alacsonyabbak, valamint értékvesztésük sem jelentős.