A TC valaha volt legjobb napja

2012.03.12. 17:38
124 hozzászólás

Slovakiaring, Dunaszerdahely, TC-pályanap. Közel hat kilométernyi pálya, hajtűk, dombok, húzós, hosszú ívek, három hosszú egyenes, a célnál konkrétan hosszabban, mint a Hungaroningen. Profi pálya, profi időjárás, profi szervezés - utóbbiért ezredszer is óriási köszönet a Slovakiaring fenntartóinak, ezt úgy mondják jobb helyeken: a seggünk alá volt tolva minden.

Most szombaton zajlott az egész. Reggel kilenctől gyűltünk a Slovakiaring mögötti paddockban, különféle gyári és épített, új és régi M-es BMW-k, Honda S2000-ek, Porschék, Subaruk, egy olyan Civic, amiben talán atomreaktor volt a motor helyén. Volt még patika állapotú, közel negyed százados Celica, mindenféle Lotus Elise-ek, morcosított VR6-os Golf, okkersárga Skoda 120-as, régi és új Nissan (Skyline) GT-R-ek - csupa, autóbolond szemmel igazán izgalmas gép. Elnézést kérek azoktól, akiket a felsorolásból kihagytam, de még most is úszik a fejem attól, amit láttam.

Amikor Pista és Bende Tibi megállapodott a slovakiaringesekkel a pályanapról, úgy gondoltuk, jó, ha húsz autó eljön majd. Március eleje, szinte még február van, messze is esik a helyszín a többségnek. Oké, talán meglesz a huszonöt. Pista kitalálta az egészet, szervezkedett, posztolt, jöttek a nevezések. Végül több mint százan jelentkeztek, gondoltuk, a fele társaság tényleg el is jön, de már ez is őrületes eredmény.

Végül 84-en jöttek el - igazi, többfordulós, nagy verseny lett, de mivel Berlingótól napi használatú dízel-Avensisig mindenféle utcai autóval is neveztek, nem esett csorba azon a családiasságon, amit eredetileg elképzeltünk.

Hatalmas móka volt. Akadt elköpött szimering, levált slick futófelület, de az ellenkezője is megtörtént: fék nélkül érkező Sierra működő fékkel ment haza, bömbölő alapjáratú Corolla a Slovakiaringre érve szépen lecsillapodott. Ahogy Pisti, a becsületes nepper mesélte a feleségének: elmégy egy wellness-hétvégére, majd nagyot vásárolsz, utána snowboardozol egy adagot - na, nekem mindez megvolt egyszerre.

Ez a poszt most egy köszönöm mindenkinek, aki ott volt, eljött, akár autót hajtani, akár csak nézőnek - szuper volt a banda, gyönyörűen működött minden, ahogy levettük, mindenkinek legalább annyira tetszett, mint nekünk. Jönnek még posztok, cikkek, videó, nagy, képes galéria rövidesen, de a nyersanyag tömény, meg kell dolgoznunk - várjátok ki.

Ami biztos: a Slovakiaring kezelőinek legalább annyira bejött, hogy ott voltunk, mint mindannyiunknak, akik odamentünk, ezért lesz megint TC-pályanap. Kicsit sűrűbb időbeosztással, hogy mindenkinek még több idő jusson a pályán, talán további alprogramokkal is kiegészítve, de biztosan lesz - óriási lendületet kaptunk, rajta leszünk.

Köszi!