A Calibra-hatás

2012.03.30. 18:10
85 hozzászólás

Bár sokunk fejében tökéletesen elhasználódott az Opel Calibra-jelenség, azért jó látni, hogy még mindig vannak srácok, akik képesek hónapokig agyalni azon, hogy miként lehetne közelebb hozni a kor egyik legjobb alaktényezőjű tömegautójának, és a mesés Ferrari Testarossának formáját.

IMG 7773b

Íme, sikerült is. Itt van például ez a remek citromsárga példány, csőrikés matricával a tükrén. Az eredeti kaszni körvonalait még bőven fel lehet fedezni, de a rádolgozott, vélhetően műanyag elemek miatt olyan benyomást kelt, mintha legalábbis nem egy Opel Vectra A rejtőzne odabent, hanem valamilyen háromszáz fölötti végsebességű versenyautó.

IMG 7770b

Aztán sajnos benézünk az ablakain, és látjuk amit az összes akkori Opelben: az ásítóan unalmas számlapokat, a jellegzetesen opeles kapcsolókkal, vagyis azt a komor hangulatot, amelyet eddig csak a német kocsikban sikerült átélnünk.

Mindegy. A másik kiállított Calibra gazdája még messzebb merészkedett. Ő nem csak a Ferrarit, de a Lamborghinit is kedveli. Ennek szellemében alakíttatta át az ajtókat. Persze tudjuk, egy Opel kiváló alany az ilyesmihez, hiszen lambóajtót már Corsán is láttunk.

IMG 7652b