Ilyen a járható autópálya?

2013.03.16. 09:59
218 hozzászólás

Kőbájker kollégánk, a Robogó blog gazdája Debrecenbe indult az ítéletidőben, és semmi oka nem volt az aggodalomra, hiszen az autópálya-kezelő honlapja az M3-ason nem jelzett problémát. Ilyen lenne a tökéletes állapotú autópálya?

Tegnap az M3 tökéletes állapotban volt. Tökéletes volt, csak hókotrót nem látott. De azért elértünk Debrecenig, lassan, sok 60-70-es szakasszal. Volt persze, aki sietett, találtunk is idiótát az árokban. Valamiért rendőrautók és kisbuszok is nagy számban előztek minket, legalábbis jelentősen többen voltak, mint a hókotrók, akik sehányan se voltak.

Nyilván egyébként nem lehetett kitalálni, hogy hosszú hétvégén elindulnak majd az emberek a rokonokhoz, bármi áron. Nekem mondjuk nem volt nehéz abszolválni, hogy a neten utánanézzek a híreknek. Mivel az M3-ról nem érkezett az autópálya-kezelő oldalán semmiféle problémára utaló jelentés, el mertem indulni (igaz, a webkamera oldal elérhetetlen volt).

Sokkal egyszerűbb utólag idióta sms-eket küldeni "Belügyminisztérium" aláírással mindenkinek, hátha akad a címzettek között hóba rekedt valaki, de persze telefonszám nem volt, hogy mégis kit hívjon, ha baj van, és milyen másik járműbe üljön Röjtökmuzsaj és Bánatosf***ompuszta között beesve az árokba.

Mert ugye, hogy legyen készenlétben egy úttakarító flotta legalább az autópályákon, az nem annyira megy. Uram bocsá', hogy lezárják és kész.

Megjegyzem, visszafelé már minden oké volt.