A tavalyi év legszorosabb befutói

2013.03.27. 18:05
26 hozzászólás

Legalábbis ezt állítja a videó magáról és - bár tény, hogy messze nem az összes - igaza is van. Én pislogás nélkül néztem végig a válogatást, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy állnak még páran a hátam mögött, Papp Tibi pedig csak annyit mond: Kíváncsi vagyok, hogy a sok Nascar-fikázó közül hányan láttak már futamot élőben, mert az egyik leggyorsabb- és idegtépőbb autósport, amit valaha láttam.

Mondjuk ha megnézzük csak az első bejátszásban a közeli, forgókamerás részt, akkor láthatjuk, miért: háromszázzal, egymástól centiméterekre tépni azért messze nem a hosszú élet titka.

De - természetesen - a Plato-Neal párharc vitte a prímet, pedig mindketten sokat veszítettek vele, de ahogy a fűre kiérve egy pillanatra sem veszik el a lábukat a gázról, az azért mutatja, miért a BTCC az egyik legdurvább túraautó-sorozat. (Mondjuk ehhez kell a pályán hírhedten türhő Plato mellett egy olyan is, aki nem ijed meg tőle.)

De feltűnik még Nelson Piquet Jr. kötélidegekkel és 97 Forma-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve is. A szerencsétlen motoros, aki ünnepeltette magát az utolsó körbe érve, már csak hab a tortán. Fogyasszák egészséggel!