Kanalas Dacia Hiéna

2014.06.01. 09:11
38 hozzászólás

A múltkori Dacia-túra meglepően érdekes volt. Bónuszként itt egy videó, hogyan teszteli robotokkal az ajtók működését. Ilyesmi volt az Ikeában is, székekkel, ezek szerint az autókat is így tesztelik. Egyébként tíz hét alatt százezerszer nyitják-csukják a vezető ajtaját, az utasét 75 ezerszer, a csomagtartóét 30 ezerszer. Optimista módon a motorházfedélnek csak háromezret kell kibírnia.

Az útról nem jöttem haza vásárfia nélkül. A hiénáknak természetesen van egy pendrive is, a franc tudja, hány gigás, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy daciás szalagon lóg. Kaptunk még egy ős-(ur-)Logan modellt is, klasszikus Logan-piros színben. Az ajándékcsomagot egy kézzel faragott, erdélyi fakanál koronázza meg. (Bár én az ilyen kézzel faragott dumától nem szoktam elájulni, mivel szerintem lábbal, netán füllel sokkal nehezebb faragni, hogy a francba ne a kezükkel faragnák azt a kanalat?!)

IMG_7212.jpg

A nyereménycsomag megnyeréséhez van egy kis történet. A műszaki központ vezetője azt mondta, hogy a régi Daciák tök jó, megbízható és tartós autók lettek volna, csak hát az elmaradt rendszeres karbantartások miatt állandóan elromlottak. Úgy tűnik, ő pont azt az időszakot töltötte emigrációban, vagy mély altatásban, amikor a Dacia mélyrepült.

IMG_7214.jpg

Mindenesetre itt az alkalom, hogy bebizonyítsd, a Daciákat igenis karbantartották, és megnyerheted a Nagy Dacia Hiéna-csomagot. Ha volt a családban, rokonságban Dacia, akkor tutira van olyan fénykép is, amikor épp szereli valaki az autót. Nincs más dolgod, mint feltölteni a fényképet valamilyen fotómegosztó oldalra, és a linket elhelyezni egy kommentben, itt, a poszt alatt. Tudjuk, ezek régi képek, de nem a minőség számít, beszkenneled vagy lefotózod, és beküldöd.

Mivel nem a gyorsaság számít, ezért kénytelenek leszünk mi zsűrizni a fotókat, majd az egészet egy posztban összegyűjtve lehozzuk. Előny az értékelésben, ha:
- minél régebbi a fotó,
- van infó, hogy ki és miért szereli az autót,
- minél jobban szét van borítva a Dacia,
- minél jobb a kompozíció,
- netán csinos csaj is szerepel rajta.

IMG_7220.jpg

A képek versenybe küldésének a határideje: Pünkösd hétfő, azaz június kilencedike éjfél. A Dacia-bizottság kedden ül össze és választja ki a győztes képet.