2015.02.03. 14:35
75 hozzászólás

A Mercedes bajnok lett 2014-ben. Az utóbbi öt világbajnokságból négyet német pilóta nyert. Most pedig az egyik legrégebbi Grand Prix, amit 1950 óta csak két alkalommal nem rendeztek meg (1955, 2007) kiesik a naptárból.

Ecclestone erősítette ezt meg a Rhein-Zeitung-hoz írt levelében. Az indok: nincs elég néző, nincs elég bevétel, ami fedezné a FOM költségeit. Mi ez? Bosszú a korrupciós botrányért? Új kiindulási alap a jövőbeni tárgyalásokhoz?

ecclestone.jpeg

Nem tudni, Ecclestone-tól nem áll távol egyik sem, sajnos azonban úgy tűnik, hogy a patinás, motorsporttal átitatott helyszínek, versenypályák úgy sodródnak el a mindenféle, kérdéses és ingatag kormányok által kínált pénzfolyamban, mint száraz levél az őszi szélben. A modern ringek, a megvilágított éjszakai, városi pályák és az 50 méter széles, síkbeton bukóterek lassan, de biztosan nyalják be magukat az Eau Rouge-Parabolica-Becketts szentháromságba.

És tudják mit? Minden racionális indok ellenére csak annyit mondanék erről: ez így szar. Menjenek ki Monzába vagy a Dunlop-kanyarba a Nürburgringen reggel és vegyenek egy nagy levegőt. Aztán csinálják meg ugyanezt a Yas Marina betonján vagy Marina Bay szmogjában. Nem ugyanaz.

(via: Axis of oversteer)