2015.07.18. 09:31
5 hozzászólás

Jules Bianchi mintegy kilenc hónappal ezelőtt, a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet. A kómából már nem ébredt fel, 2015. július 17-én elhunyt. Az autósport hatalmas tehetséget és egy szimpatikus srácot veszített el, akinek szinte mindegy volt, milyen autóba ül, a tempójára nem lehetett panasz. Ahogy a legtöbb Forma-1-es pilóta, ő is gokarttal kezdte pályafutását, és ha alkalma nyílt rá, később is örömmel ült vissza ezekbe a járművekbe. 2011-ben például a Masters Kart megmérettetésen állt rajthoz, ahol agyonverte a mezőnyt. Pedig olyan ellenfelei voltak, mint az akkor már nyolcszoros rali-világbajnok Sebastien Loeb, vagy a mostanában Volkswagennel sikeres Sebastien Ogier.

Szintén 2011-ben, a GP2-es sorozat silverstone-i futamán volt egy emlékezetes csatája Christian Vietorisszal szemben. A német srác hamarabb kapta meg a friss gumikat, azonban Bianchi keményen odatette magát, és nagyot küzdöttek az első helyért. Jules végül nyerni tudott, a szezont pedig a harmadik helyen zárta.

A Forma-1-ben a Marussiánál versenyzett 2013-ban és 2014-ben. Az autó közel sem volt ütőképes, ennek ellenére a 2014-es Monacói Nagydíjon a 19. helyről rajtolva (váltócsere miatti büntetéssel) felküzdötte magát a kilencedik pozícióba. Ezzel megszerezte saját maga és csapata első pontjait.



Nyugodj békében, Jules!