Mi köze a Rolling Stonesnak a Volkswagen Golfhoz?

2015.08.20. 17:00
59 hozzászólás

Régóta foglalkoztatott már, hogy miért adtak zenekarneveket a különböző Golf III kiadásoknak. Nemrég a Carthrottle-ön volt egy felhívás, hogy ki, milyen hülye kivitelneveket tud, és akkor rágugliztam a hármas Golf edisönökre, hogy kiderüljön.

Nem kellett sokat keresgélni, első találatként hozta az angol Wikipedia a választ a kérdésemre. Az 1992-es Év Autójának három zenekaros kiadása volt: 1994-ben a Pink Floyd, 1995-ben a Rolling Stones, 1996-ben pedig a Bon Jovi. Na, de miért? Kicsit csalódott voltam amikor elolvastam az egyszerű magyarázatot, többet vártam volna. Legalább kitalálhatták volna, hogy úgy mozog az úton a hármas Golf, mint a higanytestű Mick Jagger, vagy olyan lassan öregszik, mint a Pink Floyd, vagy, hogy Jon Bon Jovi fodrászának is ilyen van. De nem. Ezeknek a világhírű zenekaroknak a Volkswagen támogatta az európai koncertturnéjukat az adott években. A matricákon kívül más többletet nem hordoztak a rocker Golfok, sőt alapmotorral (1.4), kombiban is léteztek.

Ezeken kívül voltak még más kiadások is, mint a Europe (nem a zenekar), New Orleans, Avenue, Movie, Savoy, Special, Joker és a tényleg különleges Harlequin. A színes ruhás komédiáshoz hasonlóan a Golf elemeinek is eltérő a színe. Nem a Golf volt az első bohóc VW, egy évvel korábban a Polóval kezdődött a német humor ilyesfajta megnyilvánulása. A szóbeszéd szerint a forgalmi szín rovatába a C oszlop színét szokás bejegyezni, mint a legnagyobb egybefüggő, egyszínű felület.

És akkor jöjjön a kérdés, Ön milyen hülye kivitelneveket ismer?