2015.10.16. 13:03
7 hozzászólás

Ha nem efféle racionális srácok lennénk itt a Totalcarnál, mint amilyenek, most épp a Facebook ezomán sarkát bújnánk. Mert ha van egy sumér-uráli-szíriuszi recept az eső ellen, ott előbb utóbb szembe jön egy Dalai lámás fotóra írva, 14-es Times New Romannel. De mi ilyen földhözragadt autóbuzik vagyunk, szóval most azt csináljuk itt bent, amit az egyszeri eszköztelen modern ember, ha az időjárás miatt aggódik: ülünk a monitor előtt és óránként frissítjük az időjós lapokat. Nálam három van nyitva épp – esővel indul a szombat, de nyugalom: délután mindegyik szerint kiderül.

Ok, jó időt nem tudunk ígérni, de olyan programot, ami mínusz öt és plusz negyven fok között fogyasztható, olyat igen. Nyolc alkalom után talán nem kell bemutatni senkinek, mi ez a Parkoló Parádé. Aki volt már akár egyen is, az tudja, mi vár rá, ha kimegy a Hungexpóra holnap, azaz 17-én szombaton, 14:00 és 17:30 között. Röviden: sok motor, rengeteg autó, többször annyi autóbuzi, plusz ott leszünk mi és a shoppunk. Akit ennél bővebben érdekel, miféle rendezvények ezek annak itt van pár beszámoló a korábbiakról: Így parádéztok ti ; Azt hiszed, menő a verdád? ; Százak jöttek, ezrek!

A program tehát most is, mint eddig, kötetlen és ingyenes. Egyedül az időkorlát fix, azaz 3,5 és fél órád van megmártózni az autóbuzéria sormintába rendezett, vagánykodásmentes, heterogén Nirvánájában, majd be kell zárnunk a kapukat. Akinek ennyi nem elég, vagy hozná a családot, meglesz a szokásos körítés. Lesz itt büfé, zsonglőroktató, Winklernél Cougar-simogató (ha nem esik), és lesz TC-shop pólóval, pendrive-val, és ami számunkra most a legfontosabb: itt debütál a 15. születésnapunkra készült képregény-kiadvány, a Cafe Postnuclear.

Segíteni Rock 'n Roll!

  

Mi ez a képregény?

Szűcs Gyula és Budai Dénes Café Postnuclear című képregénye a Mad Max forgatagát ülteti át az atomháború perzselte magyar pusztába: a Ford Falcon XB kupé most Škoda Felícia, Gázváros egy ÁFOR kút, és minden képkockán a szocializmus ikonikus tárgyai köszönnek vissza Trabanttól a vetkőzős tollig. Nagyon igényes munka, mi már imádjuk, de a félreértések elkerülése érdekében leírjuk még egyszer: a sztorija hangsúlyozottan nem rólunk szól, a karaktereket nem rólunk mintázták. Viszont első rangú termék, büszkén állunk mellé. 

Hogyan tudom megvenni?

A Parkoló Parádén 10% kedvezménnyel, 3100 forintért veheted meg a Totalcar születésnapi képregényét. Minden eladott példány bevételéből 300 forintot adományozunk a Budapest Bike Maffia közhasznú egyesületnek.

A 2011-óta működő egyesület tagjai a hét minden napján kerékpárral várják a várost, és ételt osztanak a rászorulónak, de alkalmanként közös főzéseket is szerveznek a szegény családok megsegítésére. Most rajtunk a sor, mert segíteni Rock 'n roll!

(Apróbetűs megjegyzés, de a PP-n a Post Nuclear mellett kapható lesz majd az Index zseniális rovatának, a Ma is tanultam valamitnek azonos címen megjelent könyve.)

Még egyszer: október 17-én, szombaton jön a kilencedik Parkoló Parádé. A helyszín a szokásos: Hungexpo, Alebertirsai út 10. Belépés 14:00-tól a négyes kapunál (az Albertirsai útról nyílik). Akármi lesz, mi ott leszünk, de azért reméljük, az eső nem lesz vendég. Jobb híján szorítunk. A farkunkat is kulcsoljuk.