A nap suttyója...

2015.12.04. 18:21 Módosítva: 2015.12.04. 18:21
60 hozzászólás

Laza délelőtti forgalomban az ember nem is hinné, hogy ilyesmit érdemes csinálni, pláne, ha a Budai Alsó rakpart felé tart az ember.

A fedélzeti kamerám felvételén látszik, ahogy a taxis elstartol, és a forgalomtól elzárt területen, majd a szembejövők sávjában megelőzi az előtte menő Opelt. Ezután a dupla záróvonalat átlépve besorol a furgon mögé, majd meggondolja magát, ezt is megelőzi – eközben összesen háromszor ment ide-oda a dupla záróvonalon. Ezek a momentumok már kevésbé látszanak a felvételen.

Az viszont igen, hogy ezzel a manőversorozattal megérkezett egy betonmixer mögé (és ahogy az összes többi autó is) utána pontosan negyvennel poroszkált végig a Budai Alsó rakparton. Mivel itt nemigen lehet előzni.

Egészen a Halász utcai felhajtóig, ahol nem sikerült a sor végére állnia, hanem bepofátlankodott az elejére a lámpánál. Valójában a felhajtóig a taxi akár tíz másodperc előnyt is összeszedett ahhoz képest, mintha simán besorolt volna elém a sztori legelején - mivel előbb ért a lámpához.

Mi ebből a tanulság? Rögtön van kettő is:

- egyrészt ha parasztkodsz, nem szabad pihenni, hanem tűzön-vízen át le kell nyomni mindenkit, furakodni, előzéskor leszorítani a szembe jövőt, mert minden előnyt elveszíthetsz.
- ha már köcsög vagy, enyhítő körülmény, ha indexelsz, mert mások számára rohadtul nem evidens, hogy ennyire teszel a szabályokra. (a lámpavillogás ne tévesszen meg senkit, a ledes helyzetjelző és féklámpa miatt tűnhet úgy, hogy indexelt, de nyugi: egyszer sem).

Valóban arra szinte zéró az esély, hogy ezekért megbüntessék az embert, de a legjobb az lenne, ha mégsem csinálnál ilyeneket. Hogy miért? Mert ilyet kultúrember nem tesz.

Megjegyzés: a taxi rendszáma, illetve az, hogy melyik cégnek dolgozik és az, hogy pontosan mikor történt az eset; már nincs meg, mert töröltük az eredeti felvételeket a vágás után, ne is keressen minket senki ezekért az adatokért. De ha meglennének, akkor sem adnánk ki, csupán illusztrációs célokat szolgál a videó, nem vagyunk igazságszolgáltató szervezet.