Mohó Hiéna 2015: Képvers a V10-hez

2015.12.25. 13:39
51 hozzászólás

A BMW idén is megdobta a szerkesztőséget egy M-es naptárral. Magas szintű kivételezés, gyönyörű fotókkal; benne van minden, amiről ma az M szól, és jutott bele egy kevés nosztalgia. Nosztalgiázik a hiéna is, elsiratja az amúgy nem épp szép emlékű, 2010-ig gyártott S85 V10-esét. A feladat alább.

   

A képvers vagy kalligram egy olyan vers, amely a betűk, szavak, szövegrészletek, verssorok és versszakok sajátos grafikai-tipográfiai elrendezésével egyszersmind képileg is megjeleníti – akár utalásszerűen is – a tartalmi mondanivalót, vagy éppen annak ellenkezőjét – írja a Wikipédia. Itt egy példa:

Azt talán már indenki sejti, hogy verset kell írni a naptárért. A feladat ráadásul egy képvers lesz, azt leszámítva, hogy – bár logikusnak tűnne – nem V10-et, M-et vagy ferde hajtóruda kell formáznia az eredménynek. A hiéna képversének szótagszámában az S85-ös V10 gyújtási sorrendjét kell megjelenítenie, ami 1-6-5-10-2-7-3-8-4-9. Lorem Ipsummal ez így néz ki:

Lor

Em ipsum dolor sit

amet, consecte

tur adipisicing elit, sed do

tempor

incididunt ut labor

tempor et

dolore magna aliqu

Ut enim ad

minim veniam, quis nostrud

Egész pontosan 55 szótag. Az eredmény nem valami látványos, de nincs mit tenni, így gyújtanak azok a hengerek. A naptárért tehát verset kell írni, aztán bekommentelni ide. Mi végrímmel képzeltük el, de nincs sikerrecept. A határidő december 26. 20:00. Hajrá!

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat itt találod egy helyre gyűjtve.