190-es Mercedes kabriót találtam. Eladó!

2016.01.15. 13:54
41 hozzászólás

Kétnapos Totalcar-értekezleten ülünk Kóspallag mellett, a Szent Orbán hotelben. Egymást érik az előadások, a tegnapi nap extra hosszú volt, ráadásul utána éjjel még jó soká fenn voltunk és ittunk is, tehát nem volt könnyű a mai délelőtt.

Egyetlen vigaszom a konstans fejfájásban, hogy a hűséges Foltossal jöttem, mellettem és mögöttem Rézmányi, Zomborácz és Sturcz kollégákkal. Az öreg Merci láthatóan boldog, hogy ennyi embert szállíthat, s ennyi friss levegőt szívhat. (Legalábbis elöl, mert hogy hátul mi jön ki belőle, az más tészta.)

Tehát az ember hellyel-közzel figyel, olykor még konstruktív is próbál lenni, de azért közel sem száz százalék, amit produkál, mert a pilla ólomnehéz, az ízület nyekereg, az agy sűrű, hideg iszapjában korántsem cikáznak értelmes gondolatok. Ilyenkor automatikusan pattan a notebook-fedél, a levelek, facebook, TC, Index és minden egyéb könnyen fogyasztható tartalom után jön az álmodozás. Mert álmodozni a legjobb. Például megnyitok egy pár nappal korábban kapott levelet, amiről akkor úgy ítéltem, hogy kárt tennék magamban, ha nagyon belenéznék.

Most, tompa aggyal nem fenyeget ez a veszély. De hohó, mi van itt? Istenem, a (vagy egy) sötétkék 190-es kabrió, talán épp az, amit pár évvel ezelőtt már láttam az ornbaui nagy Mercedes-találkozón. Akkor remegett már tőle a térdem, de most bekövetkezett az, amire egyáltalán nem készültem: ELAAAADÓÓÓÓÓÓ!!!!!!

Kilométer alig van benne, az állapota csodás, bár kérdés, hogy mit szólnának itthon, amikor az ember elvinné mondjuk veteránvizsgára, vagy esetleg megpróbálná beregisztrálni, s fennakadna az okmányirodai, általános érvényű értetlenségen. No és, van-e vajon EU-s típusbizonyítványa? Nyilván, mert forgalomban van. Apró fény az alagút végén.

A sokak által szerintem jól ismert, kiváló, egyszerre viszonylag takarékos és erős, 136 lovas, befecskendezős 2,3-as benzinmotor hajtja, mellesleg az autó automataváltós, ABS-es, bőrüléses, sok egyéb extrás. Igazán megéri, a benne levő kilométerenként egy eurót kérnek érte (látják, ezért jó, hogy ilyen keveset futott), 24 500 az ára. Csak a dániai Horshølmig kell érte menni. Hoztam én már messzebbről is kiváló Mercedest, hóban.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!