Ezt nézd, megcsinálták a gyerekkori álmodat

2017.10.13. 17:33
7 hozzászólás

Igazi, 1:1-es versenyautót vezetni felülnézetből, konzollal a kezedben? Nem lehet, ilyen baromság csak naiv gyerekfejben létezhet. Gondolhattuk mostanáig, aztán tessék – egy helikopter, egy Nissan GT-R és némi barkácsmunka kellett az őrülethez: 

A Nissan jó ideje aktívan részt vesz a virtuális autósportok szervezésében. Nem egy virtuális bajnokságban nevelt játékosukból lett már Le Mans-i induló, a videóban szereplő srác, Jann Mardenborough is így kezdte. Még 2011-ben, 90 ezer nevező közül került ki legjobbként a GT Academy-n, azóta pedig a japán Super GT sorozatban még futamot is nyert. 

  

Jann a videóban egy mezei PlayStation-ös konzollal a kezében terelgeti maga alatt a GT-R-t Silverstone-ban. A művelet persze nem volt egyszerű: a GT-R hátuljába hat számítógépet pakoltak, hogy külön vezérelhetőek legyenek a kezelőszervek. Mechanikailag és szoftveresen volt munka elég, a kormányállást felügyelő rendszerről például elmondta a Nissan, hogy öt ezred fok pontossággal működött, a Jann kezében lévő konzol és az autó pedig másodpercenként akár 100 oda-vissza kommunikációt bonyolított le a technika. És hogy mire volt elég az egész? A leggyorsabb köridő 1:17,47 lett, azaz Jann 134 km/h átlagsebességgel kergette körbe a GT-R-t a helikopterből.