Giga hiénára készülj! Itt az év két csúcsnyereménye

2017.12.22. 16:20
30 hozzászólás

Az idei hungaroringi DTM-futamon tobzódtunk a lehetőségekben: kipróbáltunk anyósülésben egy BMW versenyautót, Sági Elemér meg is írta. Engem is felvittek a pályára, igaz, engem egy Audival. Ami csodálatos élmény volt, de megint csak ismételgetni tudnám önmagam: nagyon gyorsul, nagyon lassul, de semmiféle veszélyérzeted nincs benne, mert annyira tökéletes célszerszám. Pörgött az agyam: valami mást kellene megmutatni ebből a látványos és igen jó zajokat produkáló (a terhelésen üvöltő V8-ak ezerszer jobban szólnak, mint az aktuális F1 -autók) versenysorozatból.

3

Teljesen véletlenül jutott eszembe, hogy a LEGO két Audi versenyautót is csinált a Speed Champions-sorozatban. Azt az ősi igazságot meg ugye tudjuk, hogy azóta van autóverseny, hogy egynél több automobil van a világon. Itt meg rögtön két készlet van, ez pedig egyértelműen versenyfelhívás. Tehát kell egy ilyen, egy olyan, meg két Audi-pilóta a DTM-bokszokból, és máris lehet egymás ellen építeni. Gondoltam, mókás lesz, ahogy szenvednek a pici alkatrészekkel (ezek a mai készletek ezerszer részletesebbek, mint amikkel én játszottam anno), esetleg eleve elküldenek a hülyeségemmel. Az Audi sajtósai segítettek a dologban, levadászták a két nagymenőt, Mattias Ekströmöt és Nico Müllert.

Gondolom, azt hitték, valami normál sajtóbeszélgetés lesz, leülnek, kérdezik őket a magyar pályáról, meg a beállításokról, meg, hogy milyen eredményre számítanak. Hát, nem pont ez történt. Kicsit kikerekedett a szemük, mikor látták, mi a feladat, de egy percig nem gondolkoztak. Még szinte be se fejeztem a mondandómat, mikor Ekström beintett: Achtung, fertig, LOS! Ha valakinek szemernyi kétsége is lett volna azt illetően, mennyire zsigeri dolog náluk a versengés, az nézze csak meg, hogy cincálja szét a dobozt Ekström, csak hogy azzal is időt nyerjen. Szuper videón az egész sztori: 

Mielőtt elkezdték az építést, meg kellett tippelniük, mennyi idő alatt rakják össze majd a modelleket (ezek a kisautók már vannak annyira részletesek, hogy habozás nélkül merem a modell szót használni rájuk). Magabiztosan mondta Ekström, hogy 8-10 perc alatt simán összedobják. Lehet, hogy én se mondtam volna mást, nem túl nagy doboz, meg hát csak egy kisautó. Müller két elem összepattintása közt betolt vigyorgós beszólása teljesen jogos: ez egy nagyon drága PR-esemény lenne, ha az lenne. De csak egy rendhagyó interjú volt. (Persze, ha a LEGO a csodás videót pár óriási Technic-készlettel szeretné meghálálni nekünk, nagyon gyorsan, nagyon hosszú listát tudok írni, csak szóljanak. Hiénázni valóra mindig szükség van.)

Az is kiderült az építés alatt, hogy bár egymás ellen versenyző - és ezt minden helyzetben komolyan vevő - srácok görnyednek az asztal felett, igazi csapatjátékosok is. Ha Müller elakadt, Ekström azonnal segített, mutatta, hol nem stimmel valami. És az is természetes volt, hogy az építéssel előbb végző versenyző azonnal felmarkolja a másik maradék alkatrészeit és segít befejezni a melót.

Miután mindkét kisautóra felkerült az építő versenyző szignója, egyértelmű volt, hogy ezekből a Karácsonyi Hiéna legzsírosabb koncai lesznek. Ezért nem is lőttük el eddig az anyagot. Most viszont eljött az idő, habzó szájú hiénák, harcra fel!

Két kisautó, két hiéna-kör. Az elsőben a Müller által összeépített, egyes rajtszámú R18 e-tron Quattro a győztes jutalma, plusz pár nem szerény audis és williams-es kiegészítő, amikkel itt barátkozhatsz. Mi más is lehetne a feladat, mint egy olyan pályamű beküldése, ami kapcsolódik az Audihoz és/vagy a DTM-hez és esetleg a Legóhoz. Hogy mit ábrázol a mű, két vagy három dimenziós, az nincs megkötve. Azonban az anyaghasználat nem szabadfogású: mivel a svájci pilóta neve Müller, azaz magyarul Molnár, a pályaműveket liszt segítségével kell előállítani. Lehet a gyúródeszkára kiszórt lisztbe rajzolni, kalácstésztából alkotni, sógyurmát formázni, akármit, de a mű nagyon fontos része kell legyen a liszt. Jöhet fotó és videó is, a lényeg a kreativitás.

A második kör már Ekströmről szól. Ha valakinek ne lenne meg, ő az a srác, aki a komplett autósport krémjét elverte többször a Bajnokok Tornáján Schumacherestől, Vettelestől, Loeböstől, McRae-estől. Nyert ő már sok mindent a pályaversenyzésben és a ralisportban, így a feladat sem szólhat másról, mint az ő sokoldalúságáról. A feladat: rajzold rá egy A4-es lapra Ekström pályafutása legnagyobb sikereit. Ez a feladat megy a másik Lego-Audiért, valamint ezért a faja kis porshés csomagért, plusz persze egy Williams-felső. 

img 3153

Nem egyszerű feladat egyik se, karácsony is a nyakunkon, így erre most rekordhosszú időt hagyunk: december 27-e 20:00 a határidő. Addig várjuk a pályaműveket ide, a poszt alá (a kommentbe légyszi írd bele, hogy melyik nyereményért nevezel vele). A győztesekről a TC szerkesztősége dönt. Jó alkotást mindenkinek, hajrá!

Ezen a linken megtalálod a többi idei karácsonyi hiénát. Jön még játék idén, de a Lego Audiknál már nem lesz jobb az évben!