Drónvideón a rettegett szibériai híd

2018.01.20. 14:10
20 hozzászólás

Időnként feltűnik a YouTube-on egy-egy új videó egy keskeny hídról, ami látszólag a nagy büdös semmiből a nagy büdös semmibe vezet. Mintha épp összedőlni készülne, miközben alatta sebesen folyik egy szürke, rideg folyó, majd ezeken a videókon aztán rendre átkel valaki valamivel, mondjuk a rozoga deszkáknál alig keskenyebb nyomtávú terepjáróval. Ez a híd volna Kandinszkij-híd, amiről mostanság ez a bő egyéves drónvideó virál a neten.

A kelet-szibériai Kandinszkij-hídat még az 1980-as években építették vasúti hídnak, de sosem fejezték be, sosem adták át hivatalosan a forgalomnak. Mivel mellé épült egy másik híd, az állapotmegóvásra nem költöttek, az eleve fékész szerkezet így az elmúlt évtizedekben folyamatosan pusztult: a korhadó farönkökre időnként azért felrak valaki pár új deszkát, de nagyjából ennyi.

A Vityim-folyó vize fölött 15 méter magasan futó, 570 méter hosszú hidat a közeli a Kuanda település lakói használják rendszeresen, de az elmúlt években az arra járó, videózó kalandorok tették világhírűvé. Mint például ez a videós:

A Land roveres árkelésnél százszor nagyobb sportértéke van a teherautós átkeléseknek. A helyieknek ez ugye nem annyira a kalandról szól, mintsem csak az egyik partról a másikra jutásról, ami néha akkora szükség, hogy az ember pótkocsistól bevállalja az utat.

Több órányi videóadagot lehetne iderakni, de ha még nem volt elég a borzongásból, a vitim+bridge keresőszavakra ezeket találod

A végére pedig jöjjön minden Kandinszkij-hídról szóló poszt befejezésének kötelező eleme, a szavazás.    

Bevállalnád?