Hány pofátlan(TAN)ításból fogunk tanulni?

2020.06.27. 20:30
132 hozzászólás

Már egy hetet sem kell várnunk arra, hogy újra jöjjön egy civil rendőrautóból kamerázott válogatás a kellemetlenebbnél kellemetlenebb szabálytalanságokról. Öt nap telt el a legutóbbi epizód óta, és máris itt a 13. rész, amiből nem úgy tűnik, hogy javulna a helyzet a magyar utakon.

civilrendor

A videó ezúttal is alapos, piros jelzéssel villogó vasúti átkelőtől, záróvonalon előzésen át, piros lámpán áthajtáson keresztül egészen a szabálytalan helyen történő megfordulásig változatos szabálytalanságok akadnak benne. Az összeállítás láttán bennem felmerült több kérdés is. Egyrészt szomorú, hogy 2020-ig kellett várni arra, hogy a Rendőrség ne kampányszerűen ügyeljen az utak rendjére, hanem általánossá váljon a szabálytalankodók szúrópróbaszerű kiszűrése.

Szerinted javít a közlekedési morálon a Pofátlan(TAN)ítás? Szavazz!

Továbbá abban sem vagyok biztos, hogy hosszú távon jó társadalmi viszonyokhoz vezet egy olyan rendszer, aminek egyes szereplői kizárólag az atyai szigorból tanulnak (vagy abból sem). Nem mondom, akadnak észszerűtlen kitáblázások, de ezek száma azért elég elenyésző. Szerintetek mivel lehet hosszú távon javítani a közlekedési morálon? Szavazz és írd le javaslataidat kommentben!