A négyhengeres zümmögésébe beleivódó Boney M. kazetta

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2020.10.18. 16:55
5 hozzászólás

Az ideális egyensúly - VW Golf GTI 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Előre bocsájtom, hogy egyrészt autóbuzinak tartom magam, másrészt 2 évnyi Nissan Primera P11 144-el járás után vettem a Golfot. Ez a kettősség talán érzékelteti, hogy a realista énem felül tud kerekedni azon, hogy mik a vágyaim. Viszont 2 év spórolás után végre eljött az idő, hogy egy élménydús izgalmas valamit tudtam magamnak szerezni. Nagyon sok típus megnézése után állítottam fel egy listát, aminek meg kellett felelnie az új gépnek.

Karotta találkozása a GTI-vel

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Józan utazós nagypapamobil - Volvo S80 D3

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Első komolyabb autóm, előtte Suzuki Swiftem volt. Azt addig használtam, amíg már menthetetlen állapotba került. Aztán az élet úgy hozta, hogy sokat kellett utaznom, emiatt gondoltam, hogy valami biztonságos, kényelmes autót kellene venni. 

Csikós és a dízel Volvo

AMB - Skoda 120

72019

2017 -ben vettem gombokért Sopronból. Hobbiautó. Gyerekkori emlékem a hátsó ülésről hallgatni a nyomórudas, oldalvezérelt négyütemű vízhűtéses négyhengeres zümmögésébe beleivódó Boney M. kazettát, majd apámat hallgatni hogy most "rátolom a fűtést, hogy ne forrjon fel a víz". Persze épp 30 fok volt hazafele a Balatonról. Életemben először ilyet vezettem 10 évesen, persze hogy belém égett, mint pirítósba a korom.

Családi mindenes - Fabia fóbiák nélkül - Skoda Fabia

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Visszagondolva máig felejthetetlen élmény, amint a 2007-ben a nyári hőségben araszolunk a Margit-hídon a dugóban letekert ablakkal és feltekert fűtéssel, hogy kordában tartsuk a vízhőfokmutatót korosodó Peuget 306-osunkban. Ezelőtt nem sokkal kellett szakit találni, aki hajlandó volt csapot esztergálni motorháztető zsanérhoz az elnyíródott helyett. Nagyjából itt fogalmazódott meg bennünk, hogy ideje elgondolkodnunk az autócserén. A végső lökést a nőgyógyász adta meg 2008-ban azzal, hogy közölte a jóhírt, bővülni fog a család.

Azért volt keményebb Fabia is

Youngtimer lehetne, ha nem gányolják - Rover 45

72007

A hírével ellentétben megbízható kocsi kiforrott technikával (Honda alapok, viszont ezekben már nincs Honda motor, se BMW, hiába úgy hirdetik őket, már csak Rover motorokkal), azonban több, kisebb-nagyobb típushibával. Kategória társainál magasabb fenntartási költségekkel kell számolni.

Régen volt Rover nálunk, és már akkor is használtan

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.