Ez a bácsi még 80 évesen is Ferrarikkal jár

2020.10.22. 12:46
0 hozzászólás

John Clower már gyermekkorától fogva az autók rabja, és tulajdonképpen egész életét végigkísérte a szenvedélye, versenyzés, illetve szuperautók formájában. Előbbiről már rég lemondott, de utóbbiak, azaz a sportautók még most, 80 évesen is aktívan jelen vannak az életében: a hétvégi autója egy Ferrari F40, a mindennapokban pedig egy Ferrari Scuderia Spider M16-ot használ.

cautofotoF40-Hero-900x480

John amint betöltötte a jogosítványhoz szükséges életkort, egyből letette a forgalmi vizsgát, ezt követően pedig már édesanyja autójával állt rajthoz raliversenyeken. Jó pár évvel és versennyel később aztán terepet váltott és aszfalton is kipróbálta magát, elmondása szerint elég szép eredményeket ért el. Versenyzős időszakának végül a házassága vetett véget, mondván más dolgok kerültek a fontossági létra tetejére, de a brit férfi messze nem tett le az autókról.

Szenvedélye ugyanis az utcai sportautóiban tovább élt - illetve jelenleg is él -, mi sem jobb példa erre, hogy egészen idáig 15-16 Ferrarija volt. De nem csak Ferrarik, Lamborghinik és McLarenek is szép számmal megfordultak nála: volt speciális kiadású McLaren 675LT-je, Lamborghini Aventadorja és Huracánja, illetve fiának jelenleg is van egy Murcielago SV-je. Ő maradt a Ferrariknál, jelenleg F40-et és Scuderia Spider M16-ot vezet.

Az F40 2009 óta áll John tulajdonában, és azon túl, hogy gyönyörű és imádja vezetni, befektetési célból vásárolta. Elsősorban fia tanácsolta neki, hogy ritka sportautóba fektesse a pénzét, de a garázsukat elnézve igazából kézenfekvő választás volt. Az F40 pedig tökéletes erre a célra, ugyanis kizárólag 1315 példányt gyártottak belőle, és folyamatosan fogynak. Más befektetőkkel és gyűjtőkkel ellentétben John viszont használja a szuperritka sportautót. A nézelődéskor a túl kevés kilométereseket eleve elutasította, hiszen ő vezetni is akarta, ebből fakadóan nem baj, hogyha többet ment autóba teszi a kilométereket. Szerinte amúgy is arra találták ki az autókat, hogy vezessék őket.

Mi sem jobb példa erre, hogy első dolga volt kivinni a Silverstone-i pályára az F40-et, és meghajtani. Öt körnél azonban nem jutott tovább, mivel az autó meghibásodott, így mehetett szervizbe. Azóta nem nyüstöli pályán, mert úgy gondolja, hogy ehhez túl drága, és az olcsóbbakkal is remekül lehet szórakozni. A Silverstone-i pályára viszont később is ellátogatott az F40-el, ugyanis a modell 25 éves fennállását ott ünnepelték meg a szigetország többi F40 tulajával. Velük ellentétben azonban ő lábon vitte ki az autót, és sokaknál már ez is kiverte a biztosítékot. 

message-editor 1603127856051-f40.gif

John egész életében elképesztő autókat vezetett, az ikonikus F40 pedig feltette a pontot az i-re. De nem csak az autó, önmagában az is irigylésre méltó, hogy ennyi idősen játszi könnyedséggel vezeti a Ferrarikat, és nem szab határt az egészsége kedvenc időtöltésének.

Via: The Drive