Egy világ háta mögötti farmon találták meg a Knight Rider kamionját

2021.02.26. 17:21
11 hozzászólás

Idahóban, az északnyugati krumplitermesztő állam egy eldugott farmján találták meg a 80-as évek kultsorozatának egy jelentős mellékszereplőjét, KITT mobil bázisát, a sorozatban használt GMC General teherautót. Állítólag az elmúlt 15 évben nem sok törődést kapott, ami meg is látszik az állapotán. 

knight-rider-gmc-general-semi-truck

A sok sci-fivel és krimivel teleírt Knight Rider tévésorozat a 80-as évek közepén élt meg négy évadot. Magyarországon a 90-es évek elején vetítették először a mesterséges intelligenciával működő, nyilván önvezető Pontiac Trans Am, KITT és bajtársa, a vietnami veteránból lett igazságharcos, Michael Knight sorozatát. A sorozat valamelyest hergelte az autóbuzériára fogékony nézőket, nem mellékes eszköz volt például az a sötét GMC General, ami KITT és Michael mozgó bázisaként bárhol felvehette őket az Államokban, ha arra volt szükség. Ebből a nyergesvontatóból kettőt használtak a négy évad alatt, a kettő egyikét találták most meg Idahóban. 

Az elmúlt évtizedekben kékre festett kamionról tulajdonosa nem is tudta, hogy milyen múltja van. A farmon rohasztott GMC története a sorozat után úgy alakult, hogy a forgatások végeztével visszakapta a GMC, ami egyszerűen használt kamion minőségében értékesítette, majd nyilván szállítmányozásra használták, végül leparkolták egy kiadós pihenőre a videóban látható farmon.

A sorozatban még így nézett ki: dobozolt fülkével és más színekkel
A sorozatban még így nézett ki: dobozolt fülkével és más színekkel

A fanatikus megtalálói nem kevés munkával nyomozták le a múltját. Végül annak az ügynökségnek az ősrégi adatbázisából tudták egyértelműen beazonosítani, amelyik a GMC és a produkció készítői között intézte a márka megjelenését a sorozatban. A megtalálók viszont itt nem állnak meg, nekiállnak a csőrös felújításának, a végső cél pedig, hogy a sorozatban látott állapotot állítsák vissza. Hogy utána mi lesz vele, majd eldől, de jó eséllyel a sorozatot is készítő Universal Studios filmes témaparkjában köt ki, ahol egy KITT-et is őriznek.