Ezért ne próbálj kirabolni olyan embert, akinek tankoló pisztoly van a kezében

2021.05.02. 11:38
10 hozzászólás

Egy chilei benzinkút biztonsági kamerája vette fel ezt a parádés jelenetet a magában tankoló autós és az őt kifosztani érkező furgonos banda csatájáról. A találékony önvédelem oktatóvideója lehetne a mutatvány, ahogy lefagyás helyett szétkergeti a srácokat. 

Bár a videó pont egy ellenpélda, közbiztonságilag Chile egész jól áll az ezt mérő ranglistákon, messze jobban szerepel olyan hírhedten veszélyes dél-amerikai országoknál, mint például Brazília vagy Kolumbia. Ennek ellenére a tankoló autós gyors reakcióját látva úgy tűnik, már akkor leesett neki, hogy mi történik vele, amikor nagyot fékezett előtte a furgon, ebből pedig következhet, hogy nem ritka a fosztogatásnak ez a módja arrafelé.

2021-05-02 11 35 14-Window

A történet utóéletéről nincs hír. Talán nem lett meg a videón látható banda, pedig ez már csak azért is érdekes lenne, mert legalább megtudnánk, hogyan élték meg a benzinzuhanyt. A benzin ugye a bőrről lemosható anélkül, hogy nagy bajt okozzon, de itt egy-két srác talán a szemébe is kapott, és ahogy a hazipatika.com írja, a szénhidrogének, ha szembe kerülnek, kötőhártya-, szaruhártya-elhalást okozhatnak, ha valakinek a szemébe freccsen szénhidrogén, akkor mindenképpen ki kell öblítenie, bő folyóvízzel, és azonnal szemészetre kell mennie.

Végül pedig nem lehet nem lehet nem ide tenni a Zoolander kutas jelenetét. Ha másnak is ez jutott először eszébe, azért, ha pedig még van, aki nem látta, itt az alkalom: