A családtámogatós milliókkal már érdemes megfontolni

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2021.05.02. 18:11
3 hozzászólás

Jaguar - mert megérdemlem... :D

51709

Az autó egy totális véletlen következménye. Minden álmom egy BMW 740i-730i volt az E38 as szériából. Meg is néztem párat mind bontószökevény. Jó magyar módra minimum 2 autóbol összegányolt és hibátlannak hirdetett.

Elkezdtem összegyűjteni mik is álmaim netovábbjainak fő tulajdonságai. Legyen minimum 6 hengeres, csakis benzines, hátsókerék hajtású, és minimum 5 m hosszú. Nem árt egy kis bőr és valódi fa a beltérben.

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Ha az állam is segít, érdemes megfontolni

72407

Nagycsaládos támogatással vásároltam az autót, egy olyan kivételes pillanatban amikor az ára megegyezett egy hasonló felszereltségű C4 Spacetourer-ével. A Touran mellett döntöttünk részben a VW konszern iránti bizalom miatt másrészt egyéb apró részletek miatt. A C4-el ellentétben a kalaptartó könnyedén elrejthető a csomagtérben, az Andorid autó USB csatlakozáshoz észszerűbb helyen van, az ülések háttámlája lehajtáskor extra felár nélkül is egységes sík felületet képez.

Vályi Pista és a családi egyterű

Kényelmes családi extrákkal

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Nyekergésnek, zajoknak nyoma sincs, nem tudom, aki erre panaszkodik, mit csinált vele, nekem egyszer zörgött a hátsó ajtó, kiderült, hogy a gyerek hagyott benne valami bizbaszt. Menetzajokat sem nagyon hallani autópályán sem (aktív zajkioltás), talán afutóműzaj, ami egy kicsit hallható. A motort csak akkor hallom, ha kiszállok.

Stump Bandi is járt S-Max bemutatón, nem akármilyenen!

Formás hybrid, optimális választás

72403

Nem egy sportautó, de sport módban azért ki lehet lőni vele, ráadásul a fokozatmentes hajtás is ad előnyt gyorsulásnál a váltósokhoz képest. 90 fölötti tempónál már nem olyan fürge, de még nem volt gondom előzésnél, autópályán is jól használható. Ha valaki 100 fölött is szeretné az erőt, annak a nagyobb hybridet érdemes választani.

Gergő a Corolla "Allroad"-ját próbálta ki

Vitorláshajó

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Miért vitorláshajó? Mert olyan nagy belül, mint egy tengeri áruszállító hajó, viszont meg kell vele tanulni "vitorlázni", azaz gázpedálnyomás nélkül gurulni és lassulni, amikor csak lehet, és akkor jól fogyaszt.

Tíz hónapot vártunk rá (külföldön), nyilván a Covid-19 nem segített a gyors leszállításban. 2020 szeptemberének végén vettem át. Azért lett Opel (és nem Peugeot, Citroen vagy Toyota), mert amikor éppen néztem új autót 2019 év végén, akkor csak az Opelnél lehetett szabadon konfigurálni a környékünkön, úgy, hogy benzinmotoros legyen és én válogathassam össze igényeim szerint az extrákat. 

A szerző járt az első PSA-Opel Combo Life bemutatón

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.