Az utolsó durranás

Hirdetés
2009.09.24. 13:58
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Szeptember 27-én bárki átélheti a driftelés élményét, az Országos Bajnokság záró futamán, a Magyar Drift Szövetség rendezésében. A pálya nyomvonalának kialakítása során most is a lehető legnagyobb sebesség elérése a cél, mivel egyedül a tököli reptéren van mód keresztbe csapatni, akár autópálya tempóban. Szeretik is a versenyzők, hiszen végre használniuk kell a bepókhálósodott sebességfokozatokat is. A Pro liga bajnoka ugyan adott Kerényi Ádám személyében, azonban a 2. és 3. hely sorsa még nyitott, csak úgy mint a másodosztály végső sorrendje. A tököli versenyen, így mindenki ott lesz aki számít, kivéve egy-két igazolt hiányzót, akik a görögországi drift EB-n érdekeltek.

T. Jolán, a 2.b-ből például így írta le az driftelés élményét, amikor a tanító néni „Mi jobb, mint egy orgazmus?” címmel fogalmazást kért (a szerző darabos stílusát tudjuk be zsenge életkorának):

„A benzingőz és a borzongás áthatolja testem, dübörgő V8 szól mellettem. Beülhetek? – kérdezem, majd sóvárogva nézek a pilótára, vajon mit felel. Egy biccentés után becsatolnak a jobb1-be, teljesen rám szorítják az öveket, szinte alig kapok levegőt és a szívem egyre hevesebben ver. Alapjáraton szépen kigurulunk a rajthoz, majd egyes padlógáz... Üvölt a 8 henger, a fejem hátracsuklik, még szerencse, hogy van rajtam bukósisak. Totálisan beleszorulok a versenyülésbe, a pilóta már a 4. fokozatot váltja és még mindig gyorsít. Ránézek a kilométerórára, lassan elérjük a bűvös határt, amit csak autópályákon szabad. Felém nyúl mintha... de nem, rá kell ébredjek, hogy a kéziféket markolja. Ez most komoly? – ordítva kérdezem, közben már látom, ahogy lepereg előttem az életem. Bátorság! - mondom magamban és közben ökölbe szorítom a kezem, de egy pillanat után a kanyar közepén már szélesen vigyorgok. Ilyen nincs! Az előbb azt hittem meghalunk, de ez valami fantasztikus, talán jobb mint egy orgazmus!”

Nem ígérhetünk mást, mint pörgős, unalommentes versenyt, durva egyéni és tsuiso páros csatákkal, mellyel hatalmas adrenalinlöketet szolgáltatunk a tisztelt nagyérdeműnek az idei év utolsó driftversenyén. A drift taxiban bárki ellenőrizheti Jolán tapasztalatait, persze csak ha elég bátor. A gyerkőcök játszhatnak az EA Games vadonat új Shift szimulátorán, amíg apu, anyu a nagyokat nézi. A verseny hangulatáért természetesen most is Kőváry Barna és Egyed Isti lesz a felelős, akik egészen biztos ismét eléneklik kedvenc slágerüket. Szóval, lesz itt nemulass!

Ne feledd! A drifterek végső durranása szeptember 27-én a Tököli reptéren!

INFORMÁCIÓK:

Belépőjegy:
Jegyek elővételben 1700 Ft-os kedvezményes árakon kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatán. Helyszíni jegyváltás 2000 Ft, 10 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható.

Szombaton 26-án a versenyt megelőző edzésre a belépő 1000 Ft.

Program – Szeptember 27:
08.00-09.30 Edzés
09.30-10.00 Versenyzői eligazítás
10.00-11.30 OBI-Pro Liga kvalifikáció
11.30-13.00 OBII-másodosztály kvalifikáció
13.00-13.30 Szünet (kiértékelés) - Drift Taxi
13.30-14.00 Versenyzői felvonulás
14.00-15.00 OBI-Pro Liga páros tsuiso csaták
15.00-16.00 OBI-Pro Liga döntők
16.00-18.00 OBII Top16
18.00-18.30 Eredményhirdetés és bajnokavatás


Megközelítés (Tököli reptér II. kapu):
Gyalogosan: Budapestről a Vágóhídtól fél óránként induló ráckevei HÉV-vel Tököl állomásig, majd onnan menetrend szerint közlekedő autóbusszal. Vagy Csepelről (Koltoi A. u.) átszállás nélkül az óránként induló Volánbusz járattal Tököl-Bíróház megállóig.
Gépjárművel: az M0-ás körgyűrűn a Halásztelki leágazásnál kell letérni, majd onnan Szigethalmon át Tökölig.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.