Karácsonyi sláger lehet a notebook és a mobilinternet

Hirdetés
2009.12.07. 12:53 Módosítva: 2009.12.10. 09:48
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egyre vonzóbbak az árak, egyre több helyen elérhető, megbízható, gyors letöltést kínál szabadon. Röviden talán ezeket az előnyöket említik, ha valakit a mobilinternetről kérdeznek. Tény, hogy az előfizetők száma folyamatosan nő, ma már 803 ezren fizettek elő a mobilnetre, és a növekedés változatlan, a karácsonyra vásárolt notebook szintén sok új ügyfelet csábíthat arra, hogy saját internet-előfizetése legyen. Az sem kizárt, hogy néhány év múlva az otthoni mellett több millióan használják a vezeték nélküli internetet. Mi a siker titka? Erre keressük a választ.

Internet az egyetemi előadóban, egy tárgyaláson, a város főterén, a kollégiumban vagy a lakás különböző pontjain, akár tévézés közben a kanapén. Korábban mindez elképzelhetetlen volt, ma viszont teljesen természetes. Gyors ütemben hódít a mobilinternet. A telefonáláshoz hasonlóan egyre többen döntenek úgy, hogy otthonról kilépve is szeretnének elérhetőek maradni a világhálón, és szeretnének minden információhoz hozzájutni akkor, amikor szükséges. A mobilinternet ma már megbízható társ ebben, de mi szól mellette?

A mobilinternet sok éve elérhető, azonban néhány éve terjed rohamosan, köszönhetően a szélessávú hálózatok megjelenésének, amelyek évről évre egyre nagyobb letöltési sebességet kínálnak. Ahogy egyre több településen vált elérhetővé gyors mobilnet, ahogy bővültek a hálózatok, a minőség terén is félre lehetett tenni az esetleges kompromisszumokat. Aki tehát szabadon csatlakozna a világhálóra, annak a mozgás szabadsága mellett nem szükséges lemondania a sebességről vagy a megbízható kapcsolatról sem.

Előrejelzések szerint a karácsony egyik slágere a hordozható számítógép, elterjedtebb néven a notebook lesz. A notebookok fő előnye, hogy néhány kilósak, akkumulátorról néhány órán át is működnek, így még akár konnektorra sincs szükség, és netezni, dolgozni, játszani vagy akár filmet nézni is lehet velük kávézóban, lakásban, irodában vagy a szabadban is. A notebookokhoz pedig ma már a legtöbben a mobilinternetet választják, a notebook-mobilnet páros ugyanis valódi szabadságot biztosít.

De vajon mennyibe kerül mindez? Régi tapasztalat, hogy a minőségnek ára van. Drága lenne a világ legjobb mobilnetje is? Nem, a tarifák kifejezetten barátságosak. A T-Mobile-nál havi 3990 Ft-tól választhatók számítógépes internetezésre ajánlott mobilinternetes csomagok, és aki ez év végéig vásárol új előfizetést, és arra 2 éves hűségnyilatkozatot vállal, annak 2010. február 28-ig 0 Ft a havi díja. A RelaxNet csomagok ráadásul kiszámíthatóak, a havi díjban foglalt adatmennyiség felhasználását követően belföldön nincs túlforgalmazási díj, ilyen esetben a letöltési és feltöltési sebesség legfeljebb 128 kbps a havi számlázási ciklus lezárultáig. 2 éves hűségnyilatkozat esetén a legtöbb RelaxNet csomaghoz emellett még modem is választható 0 Ft-ért. Akinek pedig notebookra lenne szüksége, annak érdemes körülnéznie a T-Mobile kínálatában, ahol többféle típus mobilinternet-előfizetéssel akciós áron kapható, és arany vagy platina kiemeltségi szint esetén kezdőrészlet befizetésével, 2 éves kamatmentes részletre elvihető. Az új, kis méretű, egy kézitáskában is elférő, 1 kilogrammos Lenovo netbook pedig kifejezetten szenzációs áron kapható, a beépített modemmel használható mini notebook a RelaxNet XL mobilinternet csomagra vállalt 2 éves hűségnyilatkozattal mindössze 9900 Ft.

További információ

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.