„Skizo” vásárlók a használtautó piacon

Hirdetés
2012.11.07. 16:26 Módosítva: 2012.11.07. 16:34
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Hogy milyen egy használtautó vásárló, az sokféleképpen elemezhető. Manapság mindesetre megfigyelhető, hogy a vevők nagy része – tisztelet a kivételnek – kettős személyiséggel rendelkezik. Egyrészről felelősség teljes, hiszen amikor kiválasztja autóját, a kocsi korától függetlenül szinte mindig szalon állapotút keres. Legyen akár 8-10 éves a kiszemelt jármű, egy utángyártott alkatrész vagy a szervizkönyvből hiányzó pecsét miatt képes elállni a vásárlástól……………És ez tökéletesen rendben is van.

Másrészről viszont kevésbé felelősen viselkedik, mert az autó megvásárlása után már egyáltalán nem fontos neki az, hogy hol szervizelteti négykerekűjét, függetlenül attól, hogy korábban a jó minőség első számú szempont volt.................És ez tökéletesen nincs rendben így.

Az elégedett ügyfél, miután megvette autóját, a későbbiekben már nem adja meg kocsijának a kellő törődést, és minden javítást a legolcsóbban, legegyszerűbben kíván megoldani. Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy Európa-szerte jelentős számú baleset következik be műszaki hibából, ami könnyen elkerülhető lenne, ha az illegális, sufni szervizek helyett szakértő kezek javítanák a garanciális idő után is az autókat és persze gyári, vagy azzal összevethető minőségű alkatrészeket szerelnének az ügyfél autójába.........Na és persze számlát is adnának, hogy legyen autótulajdonosunknak garanciája.

Elgondolkodtató adat, hogy az Európai Unió területén évente mintegy 128 000 ember szenved súlyos személyi sérüléssel járó balesetet az utakon a gépjármű műszaki hibája miatt, és ebből közel 2000 személy esetében fordul elő haláleset. Magyarországon is hasonló arányban alakulnak a számok: éves szinten megközelítőleg 5000 ember sérül meg műszaki okból bekövetkezett balesetben, és mintegy 70 ember nem tér soha többé haza...........És ez nagyon nem jó.

Az autó veszélyes üzem. Éppen ezért nem mindegy, hogy ki, milyen technológiával és alkatrészekkel javítja. Az illegális szervizekben történő szerelések ugyan olcsó alternatívát kínálnak a márkaszervizekkel és szakszervizekkel szemben, de az tévhit, hogy az ott végzett javítás után kocsink korának és futásteljesítményének megfelelő állapotban lesz, illetve a közlekedésbiztonsági követelményeknek mindenben megfelel. Ugyan bizonyos esetekben költségesebb a hivatalos márkaszerviz, a képzett szakemberek, a megfelelő javítási technológia és a gyári, vagy igazoltan azzal egyenértékű alkatrészek garantálják a jó minőséget, illetve a biztonságos közlekedést. Probléma esetén pedig a számla, és a szerviz által vállalt garancia jelent biztosítékot az autótulajdonosok számára, mivel a felhasznált alkatrészek és az elvégzett munka pontosan dokumentált, így bármikor visszaellenőrizhető, számon kérhető.

Minden autót szervizeltető ügyfél saját érdekében kérjen részletes számlát, részletes számla magyarázatot, hogy műszaki, garanciális és jogi szempontból is biztonságban élvezhesse az autózás adta szabadságot, örömöt.

Bővebb információt a www.ertunkhozza.hu honlapon talál.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.