A világbajnok Volkswagen Polo R WRC az AMTS-en!

2014.03.20. 16:49 Módosítva: 2014-03-20 17:03:38

Ismét megrendezik Budapesten az Autó, Motor és Tuning Show-t a Hungexpón március 21-23-a között, ahol először debütál a világbajnok Volkswagen Polo R WRC a hazai közönség előtt!

2013-ban a Volkswagen is rajthoz állt a FIA Rali-világbajnokság mezőnyében. Az eredeti terv az első évben a dobogós helyezés megszerzése volt, így mindhárom címe elhódításával, a vezetők és a "mitfahrerek" kategóriájában elért kettős győzelem valamint a csapatgyőzelem felülmúlta a Volkswagen valamennyi várakozását.

Rendkívül összetett feladat az FIA Rali-világbajnokságra (WRC) versenyképes járművet kifejleszteni. Hol a sík aszfalthoz tapadva, hol hóban, jégen keresztben állva, hol durva murván kell haladni – amihez hol trópusi hőség, hol pedig jéghideg időjárás társul. A világ motorsportjában nincs még egy olyan kategória, amely az éghajlati viszonyok és az eltérő útburkolatok ily széles választékát kínálná.

Egy rali-világbajnoki járműnek mindezzel meg kell birkóznia. Tizenhét hónapnyi intenzív fejlesztés, tesztelés és az innovatív megoldások sokaságának eredménye az a Polo R WRC lett, mellyel az újonc Volkswagen Motorsport francia párosa Sebastien Ogier és Julien Ingrassia meg is nyerte a 2013-as WRC-bajnokságot.

A Volkswagen standján nemcsak a kiállított világbajnok bemutató versenyautót lehet megtekinteni, de mindenki kipróbálhatja és tesztelheti tudását a Volkswagen slotting pályáján és az Xbox 360 konzolon.

A Volkswagen Polo R WRC március 21-23. között megtekinthető a Hungexpón, az Autó, Motor és Tuning Show 'A' pavilon 60-as standján.