Hogyan működik egy jó autókölcsönző?

Hirdetés
2016.03.25. 16:43 Módosítva: 2016.03.25. 16:43
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Hogyan nyeri el egy hazai autókölcsönző a nála jóval nagyobb vetélytársaktól az év autókölcsönzője címet? Miért olyan népszerű a sportköröktől a nyaraló családokon át a menedzserekig a Recent Car? Kis magyar sikertörténet.

Magánszemélyeknél az autókölcsönzés egyelőre nem igazán terjedt el idehaza, sokan idegenkednek tőle, vagy nem tudják pontosan, mire számítsanak, ha felkeresnek egy autókölcsönzőt. Így gyakran még akkor sem veszik igénybe ezt a lehetőséget, ha egyébként, például egy hosszú hétvégén, kifejezetten jól jönne nekik egy autó.

Titok? Az nincs

Hogy egy kicsit oszlassuk a homályt, Brózik Péterhez, a Recent Car tulajdonosához fordultunk, mivel ez a cég nyerte el a 2015-ös évben „Az év autókölcsönzője” díjat. Ez nemcsak azért nagy elismerés, mert a 15 éves céget a szakma – vagyis a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége – jelölte a díjra, hanem azért is, mert nem egy, náluk jóval nagyobb céget lekörözve nyerték el az elismerést. Amikor rákérdeztünk, hogy mi a titka a sikernek, hogyan lehet elérni, hogy az autókölcsönzés során az ügyfél is nyertesnek érezze magát, Péter kijelentette: nem kell itt semmiféle titkot keresni.

Brózik Péter átveszi „Az év autókölcsönzője” díjat
Brózik Péter átveszi „Az év autókölcsönzője” díjat

„A célunk az, hogy ügyfeleink rendszeresen visszatérjenek, ezért - azt gondolom - korrekt feltételeket biztosítunk”

Nagyon egyszerű, ha tetszik, kis dolgokon múlik a siker. Száz százalékban saját tulajdonú autóparkunk van, nem foglalkozunk autóbérlés közvetítéssel. Az autók átlagéletkora 18 hónap, vagyis nálunk nem fordulhat elő, hogy az ügyfél beül egy ötéves autóba, ami köhög, füstöl, kilóg mindene, és belül tiszta kosz. Nincsenek rejtett költségek, minden pontosan annyi, mint a honlapon olvasható árlistában. A célunk az, hogy ügyfeleink rendszeresen visszatérjenek ezért - azt gondolom- korrekt feltételeket biztosítunk. Sokak szerint jó ár-érték arányú, korrekt árakkal dolgozunk és erre nagyon is odafigyelünk. Prémium kategóriát nem találnak nálunk, de megbízható, kifogástalan állapotú autókat igen, amiket igény esetén ki is szállítunk.

Talán ennek köszönhetjük, hogy nagyon sok a visszatérő ügyfelünk, a magyar és a nemzetközi cégek menedzsereitől a kispénzű kisemberekig, az önkormányzatoktól, a sportszövetségeken át egészen a nyaraló családokig. Nyáron úgy mennek zsinórban az autóink és a kisbuszaink Horvátországba, mintha kötelező lenne. Télen ugyanez a helyzet, persze akkor a síterepeket keresik fel. És aki egyszer kipróbálta a Recent Car-t, az szinte mindig visszaül az autóinkba.”

Az autókölcsönzés is lehet élmény

„A »titok« tehát csupán annyi, hogyha valaki beül egy autóba a Recent Car-nál, az mérget vehet rá, hogy eljut A pontból B-be, és haza is ér – és mindezt tisztességes áron kapja. Nekünk élmény az autókölcsönzés, és arra törekszünk, hogy az ügyfeleinknek is az legyen. Ezek szerint sikerrel.”

Recent Car Facebook

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.