Nyaralás autóval? Ezt tanácsolja a profi autóversenyző!

Hirdetés
2016.07.15. 13:29 Módosítva: 2016.07.18. 14:04
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Prémium üzemanyaggal tisztul a motor

i iA nyári szezonban a legtöbb autó futásteljesítménye jelentősen megnő. A nyaralás – megfelelő, minőségi prémium üzemanyaggal – menet közben intenzív motortisztítást is jelenthet.

A nyári szezon szinte minden autós számára egyet jelent a kilométerszámláló megugrásával – belföldön és külföldön ilyenkor akár több ezer plusz kilométer is kerülhet a járműbe. Meglepő, de a megfelelő üzemanyag használatával a motorral még jót is tehet ez a fokozott igénybevétel. Nem véletlen, hogy egyre több magyar autós választ a benzinkúton prémium üzemanyagot: a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint már az idei első negyedévben közel 50 százalékkal több ilyen terméket vásároltak Magyarországon.

Az üzemanyagok minőségének meghatározásában az egyik legjobb kiindulópont, ha a jármű- és motorgyártók értékelését vesszük alapul. A világ vezető autó- és motorgyártói által létrehozott World Wide Fuel Charter szabványrendszere öt minőségi kategóriába sorolja a termékeket. A legmagasabb szintet a Category 5 jelenti, egyelőre azonban nem sok olyan termék található az európai piacon, amely teljesítené az ehhez szükséges követelményeket. Ebben a legmagasabb minőségi kategóriában az OMV nemrégiben vezette be a MaxxMotion 100plus motorbenzint, amely teljesíti a legkomolyabb szabvány követelményeit.

A minőségi üzemanyag különösen fontos lehet a nyári szezonban, az átlagautós ugyanis ilyenkor „tudja le” a teljes éves futásteljesítménye nagyobbik részét – mondja Wéber Gábor autóversenyző, Forma 1-es szakkommentátor. A legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő prémium üzemanyagok nemcsak az autó teljesítményét növelhetik, gyorsulását javíthatják: komoly szerepet játszanak a motor tisztításában, tisztán tartásában is. A nyári szezonban megtett nagyobb utak során pedig ez a hatás – már az első tankolástól – intenzívebben, rövidebb idő alatt jelentkezik – tette hozzá Wéber Gábor.

A jobb teljesítmény és a hatékonyabb égés a tisztító hatás és a magas oktánszám eredménye, ami ebben az esetben legalább 100. Az előnyöket befolyásolja a vezetési stílus és a gépjármű állapota, az összehasonlítás alapja pedig az EN 228-as szabványnak megfelelő alap 95-ös motorbenzin.

További információ

Az OMV schwechati kompetenciaközpontja, illetve független laboratóriumok, köztük a bécsi műszaki egyetem mérései alapján az OMV új üzemanyaga – a motor állapotától és a vezetési stílustól függően – javítja a motorteljesítményt az alacsony fordulatszám-tartományban és jobb gyorsulást tesz lehetővé. A MaxxMotion100 plus innovatív összetevői magas szintű kopogástűréssel is felruházzák az üzemanyagot – ez főleg a modern, nagy teljesítményű, direkt befecskendezéses, turbós motorok számára jelent nagy előnyt – mondta Wéber Gábor.
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.