Bortúra helyett sörtúra?

Hirdetés
2017.01.31. 15:12 Módosítva: 2017.02.01. 11:09
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Miközben az országjáró borkóstolásnak hagyományai vannak Magyarországon, sörutakat jóval ritkábban szerveznek. Pedig a stabil minőségének, elérhető árának, és a termék széleskörű elérhetőségének hozadékaként mára nemzeti italunk a sör lett.

shutterstock 314357456

És ha már nemzeti italról beszélünk, meg kell említenünk, hogy Magyarország kedvenc söre, azaz a piacvezető Soproni immár kizárólag magyar árpából készül. Autentikus sörúton vehetünk részt, ha mi magunk is szívesen bejárnánk az árpatermő földektől a hűsítő és zamatos Soproni sör gyártásának helyszínéig, a gyönyörű Sopronig tartó utat. A sörvidékek településein bepillanthatunk a sörkészítés folyamatának rejtelmeibe: a szigetbecsei árpamezők végtelen, lenyűgöző látványa után megismerhetjük Dunaújvárost, a maláta feldolgozás központját vagy akár meglátogathatjuk a keszthelyi tangazdaságot is. Ha frissítőre vágynánk, Sopronban a történelmi város hangulatos utcáin sétálgatva első kézből kóstolhatjuk meg a helyiek büszkeségét, a Soproni sört.

Nemrég újságírócsapatok sörrali keretében versenyeztek a Soproni szervezésében. A Budapestről induló autós túra útvonala is olyan településeken vezetett keresztül, amelyek fontos szerepet játszanak az árpatermesztés és a sörfőzés folyamatában, a cél pedig természetesen Magyarország kedvenc sörének hazája, Sopron volt, ahol a rali befutójára időzített Soproni Sörfesztiválon ünnepeltek a versenyzők.

De sörtúrát természetesen bárki szervezhet, a „kötelező” állomások közé pedig beiktathat néhány finom étkezést, sörhöz illő fogást. A Soproni APA például jó barátja a szárnyasoknak, lágy sajtoknak, desszerteknek, de a csülök kedvelői is leöblíthetik kedvenc ételüket egy jó korsó Soproni Klasszikussal.

Egyet azonban nem szabad elfelejteni. A sörözés és az utazás csak akkor maradhat felejthetetlen emlék, ha senki nem ül a kormányhoz ittasan. Ahogy a borút, a sörút is józan utazással és vidám kóstolással az igazi!

shutterstock 401732638
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.