A Pünkösdi Sárkány csókja!

2007.05.23. 19:16
Május utolsó vasárnapján többek közt egy 17 000 lóerős gépsárkány is látható lesz Tökölön, a Futam sorozat első negyedéves szezonzáró rendezvényén.

Egyszer volt, hol nem volt, a Gyorsulási Futam 2006. évi szezonzáróján egy német hölgy, Ulrike Golde 300 méteren 308 km/h-ra gyorsult Patriot nevű Jetcarjával, 2007. áprilisában, a szezonnyitón a Svájcban élő Dezso Krivan 402 méteren 320,4 km/h-val száguldott, majd május elsején Taszáron a szintén német Jürgen Schromann 402 méteren 253 km/h-t ért el. Aki jelen volt ezeken a rendezvényeken, az tudja, hogy felejthetetlen pillanatok voltak, és hogy a szervezők mindig magasabbra akarják tenni a mércét. A május 27-én megrendezésre kerülő Tököli Gyorsulási Futam sztárvendége egy olyan 17 000 lóerős Jet Funny Car (sugárhajtóműves autó), melynek gyorsulása, és végsebessége nem függ a tapadástól és az időjárástól, mert a tolóerő növelésével éri el a kívánt tempót. A Németországból érkező Dragon Hunter hivatalos rekordja Európában 450 km/h, 402 méteren.

A három futamra vállalkozott Pünkösdi Sárkányon kívül most is számos népszerű autókülönlegesség jön el az ország legnagyobb szabadtéri autós eseményére Tökölre. A Carstyling karámon kívül a DreamCars Collection és az American Car Club Hungary is standot állít, ahogyan itt kerül sor az Országos Oldtimer és Népautó találkozóra is ahová nem kevesebb, mint háromszáz autót várnak. A rendezvényen újra találkozhatunk az East Block csapatával, akik ezen a rendezvényen forgatják következő adásukat, és itt lesz a premierje az u.n. VIKING MOBIL nevű autónak. A Gyorsulási Futam országos bajnokságán, és az említett autó-kiállításon kívül, újra lesz szlalom verseny és gumifüstölő aréna. Az OB harmadik fordulójára a külföldi versenyzők és a hazai profik is szép számmal jelezték részvételüket. Az ország legpontosabb, és legtöbb információjával bíró időmérése mellett újdonságként a versenyzők időeredményeinek kijelzésére négy óriási kijelző szolgál majd. Az első negyedéves szezonzáró rendezvény délelőtt 10 órakor, a döntők éppen 11 órával később kezdődnek.

A belépőjegy ára elővételben 1500 forint, a helyszínen 1800 forint, a többszöri ki- és belépésre jogosító karszalag ára 2000 forint. A negyedmérföldes nevezési díj 1500 forint járművenként, az élvezhető verseny érdekében most is maximum háromszázan állhatnak rajthoz.

Egyszóval a rendezvényt kihagyni kár lenne, mert legközelebb augusztus 18-án lesz a folytatás, egy kelet európai nemzetközi forduló keretein belül.

Bővebb információk, képek, videók: Futam.hu
Infoline: (70) 522–0016

Videóüzenet, öles lángokkal: