Hidegteszt

2008.10.10. 13:31

Tárgy:  hidegteszt 
Dátum:  Sat, 27 Sep 2008 20:37
Feladó:  Roland
Címzett:  Papp Tibor
    

Én 2000-2003 közt dolgoztam Szentgotthárdon az Opelnél, és ez a technológia már akkor kiforrottnak számított ott. Hottesztre pedig műszakonként 1-2 motort küldtek csak el. Pedig ott nem "prémium" kategóriás motorok mentek a soron. Igaz, nem is fényezte a helyi PR a céget. :-)

Sőt, a boldogtalan emlékezetű CVT üzemben - ahol sebváltók készültek - szintén volt egy EFT ( End Function Test ) pad a sor végén, ahol 100 %-ban tesztelődtek a sebváltók, hasonlóan, mint a szomszéd csarnokban a motorok.


Roland

Kedves Roland!

Hát igen, én először úgy nyolc éve láttam ilyesmit, a Volvónál, Skövdében. Csakhogy ott épphogy átrohantunk a gyáron, nem lehetett alaposabban megnézni. Most meg igen. Nyilván ez egy elterjedt módszer, megveszik valakitől (ahogy utánanéztem, több cég is készít ilyen padokat) aztán mindenki úgy alkalmazza, ahogy jónak látja.

Sajna az a helyzet, hogy mi nem tudjuk, hogy milyük van a nálunk termelő cégeknek, ami érdekes lehet az olvasóknak. Ha szólnak, bármikor lemegyünk, megnézzük, hiszen ezek szerintem izgalmas dolgok. Persze a remek munkavédelmi eredmények is fontosak, amiről a sajtóközleményeket küldözgetik:)

Üdv
Pt