Át akar-e verni a motorom vevője?

2009.03.13. 16:06

Tárgy: motoreladás

Feladó: Szilágyi János

Dátum: Thu, 12 Mar 2009 22:39

Címzett: Csikós Zsolt

Szia Zsolt!

Röviden magamról. 35 éves vagyok. A lényeg, hogy vettem tavaly télen egy motort, egy cbr600-as Hondát. 17 éves koromban motoroztam utoljára, etz150-nel. Kicsit nagy ugrás volt, győztek a lóerők. Férfias, vagy nem, nekem túl sok ami egy ilyen motorban van. Meghirdettem a motort (Írországban élünk). Rá két napra jött az első és eddig egyetlen érdeklődő. Angliából.

Kérdezett ezt-azt a neten, ami ilyenkor szokásos. Válaszoltam szorgalmasan. A következő e-mail jött: minden rendben (egy képet látott a motorról), kéri az adataimat, hogy hova küldje a pénzt. De nem ő jön majd a motorért, hanem küld valakit.

Írtam neki, hogy semmi gond, küldje el a csekket, és ha be tudom váltani, jöhet a motorért.

Válasz: ok csak küldjem el a cimem. Nem kért bankszámla számot, semmit, csak a címem, telefonszámom.

A kérdes: ki vesz úgy járművet, hogy előtte nem nézi meg, nem próbálja ki? A másik: ez túl szép, hogy igaz legyen.

Két napja töröm a fejem, hogy hol a buktató. De nem jövök rá. Csak a címem és a nevem kéri. De ilyen nincs. Te mit tennél a helyemben? Én még egy telefonszámot sem tudok az illetőről.

Válaszod köszönöm.

Üdv L200

 

Szia János!

Feldobtam a problémádat a szerkesztőségben, hátha valaki találkozott már hasonló üggyel. A következő válaszokat dobták be a kollégák:


Bende:
Engem is megpróbáltak egyszer beszopatni ezzel.

A következő van. Jön a másik ember, hoz egy sokkal nagyobb értékű csekket, nem kp, és nem utal. Ez lehet traileresnek tűnő egyszerű munkás, akit azzal indítottak útra, hogy te majd kifizeted a csekkből.

A nagyobb értékű csekket elfogadod, hiszen mégis előre fizet, meg kedves, meg minden, és visszaadsz kpban. Általában péntek délután mindez, banki idő után, messziről, tehát nincs szíved megszopatni.

A csekken meg nincs fedezet, de ez már csak hétfőn derül ki a bankban.

Tibi


Tóthzé: 

Mondd, hogy örök pesszimista vagyok, de: esetleg el akarja lopni? (Angliában a motorok 60 százalékát otthonról lopják el, mert ott nincs lelakatolva, beriasztva, munkaidőben nincs otthon senki. Megadod a címed, tudják, hogy ott egy motor, megadod a telefonszámod, fel tudnak hívni valamilyen egészen más ügyben - pl. hogy fontos iratot hoztak, engedd be őket - és tudják, hogy nem vagy otthon.)

TéZé


Kérdezzük a TC-olvasókat: találkoztak hasonlóval? Mit kellene tenni, ha ez volt az egyetlen vevő, fontos eladni a motort, de nem szeretné János, ha baja lenne?

Üdv

Zsolt