Ez vajon mit jelent?

2015.01.28. 16:13

Nem tudtuk, de megkérdeztük. Mellesleg jeleztem, hogy az egyik képen lévő tábla kitakarja az információs táblát. És a válasz gyorsan meg is érkezett: 

Tisztelt Uram!

A kérdéses táblák a téli üzemeltetési munkákban résztvevő gépkocsivezetőknek adnak tájékoztatást/utasítást az oldal hóekék használatára vonatkozóan a leállósávval nem rendelkező műtárgyak környezetében. A táblák tehát kizárólag a hóekézési munkák végzésében segítik az üzemeltetést végző személyzetet és csak a téli időszakban kerülnek kihelyezésre.

tablasima

Tekintettel arra, hogy a táblák kizárólag üzemeltetési célokat használnak, azok szándékosan nem hasonlítanak egyetlen KRESZ táblára sem; sem formájukban, sem jelzésképükben. A táblák elhelyezésére vonatkozó észrevételét köszönjük, a táblák elhelyezkedését felülvizsgáljuk.

Üdvözlettel, MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt.

Dátum: 2015. január 27.

Tárgy: Ismeretlen kresz tábla az M6-on

Tárgy: Marcell

Címzett: Totalcar

Sziasztok.

Kb 2 hete rakták ki az M6 Tolna-Baranya megyei szakasza között ezeket a táblákat, amiket én még életemben máshol nem láttam. Tény, hogy nem mostanában vizsgáztam le, de azért emlékeznék szerintem, ha valami hasonlóval találkoztam volna valaha.

tablaathuzott

Pár helyen "híd" előtt van az áthúzott verzió, "híd" végén meg a sima változat, de van olyan szakasz ahol csak simán a pálya mentén ki van pakolva. Próbáltam utánanézni, hogy mit akar ez jelenteni, mert a rajzról nekem nem igazán derül ki (talán valami széllel kapcsolatos dolog lehet, hogy kamiont nem a legokosabb ezeken a rövid szakaszokon előzni?), sőt egy KRESZ oktató is csak annyit dobott be rá, hogy fogalma sincsen, életében nem látott még ilyet.

Nem tudjátok mi lehet ez?

Köszi Marcell