Macska miatt lesz kutyarágta az autó

2015.03.12. 11:38

Sok olvasó reagált a kínai Jettára támadó kutyafalkáról írt, beszédes című Vajon miért rágnak a kutyák Volkswagent? könnyed hírünkre. Többen hallották, hogy nyest, mókus lehet ilyenkor a hunyó, Bucsesz azonban saját káráról mesél. Arról, hogy lett a motortérben bújkáló macsakákból négyszázezres kára.  

Feladó: Bucsesz

Címzett: Andróczi Balázs

Dátum: 2015. március 11.

Tárgy: Kutyarágta autó

Kedves Balázs!

Sajnos nekem saját bőrömön van tapasztalatom ezzel a jelenséggel kapcsolatban. Kőbányán lakom egy lakótelepi környéken. Pár éve épült a közelben egy bevásárlókomplexum, ami egy jó ideig persze építési területnek számított a kötelező tartozékokkal egyetemben (rissz-rossz kerítés, őrkutyák, leszarom őrök). Emiatt a kutyák valahogy éjszaka csoportosan tudtak portyázni a környéken. Sajnos a mi házunk esetében ezt a körülményt fűszerezte az is, hogy a földszinten egy állatbarát család számolatlanul tartott macskákat (a szag alapján legalább egy tucatot). A macskák éjszaka persze ki lettek csapva kóborolni és mivel hideg idő volt, előszeretettel bújtak be az estefelé hazaérkező autósok parkolóban hagyott vagyontárgyainak motorterébe melegedni.

Na ezért támadták meg a kutyák a kocsikat. Én először csak a folyamat végtermékét láttam a kocsin, és azt hittem, hogy valaki igaz partizános bosszút állt az autómon valami vélt vagy valós sérelemért... A kihívott rendőrök mondták, hogy az enyém volt a környéken kb. a tizedik autó, ami így járt. 400 ezer Ft kár :(. Csak remélem, hogy akinek majd adom el a kocsit, nem fog hülyének nézni, ha ezt elmesélem neki...

Ja, még annyi, hogy az én autóm motorterében találtam jó pár macskaszőrt az eset után, de ennyi volt a legtöbb "tárgyi bizonyíték".

Üdv,

Bucsesz