Negyven igazán szép autót keresünk

2016.06.15. 17:36

Tavaly ilyentájt a Hungexpo tényleg stílusos és szép, hullámzó árkádsori teteje alatt összejöttünk, hogy megmutassuk, mi a fontos nekünk az autózásban, mi az, ami így vagy úgy, de magában hordozza a múlt szépségét vagy célszerűségét, zseniális műszaki megoldásait vagy éppen polgárpukkasztó szokatlanságát és merészségét. Miben más a negyven kiállított young- és oldtimer, mint tucatnyi más? Mitől különlegesek? A történetük az? A tulajdonosuk? Vagy a történelmük? Élő és rég halott márkák csodáit akartuk megmutatni azoknak, akik még emlékeznek rájuk, vagy épp ellenkezőleg: olyan korba születtek, amikorról már nem is igazán lehetnek emlékeink ezekről a dolgokról.

Ha csak úgy nem, hogy eljönnek ide, június 25-én a Hungexpo területére és mennek egy kört a csodálatos tárgyak valamelyikével. Mert bizony ezek nem csak lebzselnek és hemperegnek a klimatizált garázsokban, nem ám! Nekünk olyan autók kellenek, amelyek mennek, szállítanak utast, kicsit-nagyot, öreget-fiatalt, mert mit sem ér az egész, ha nincs meg a szag, az illat, a nyikordulások, a selymes öregmotor-purrogás...

Mindenek előtt azonban szükségünk van negyven szép autóra. Legyenek 25 évnél idősebbek és olyanok, melyekért nem kell szégyenkeznünk sem nekünk, sem tulajdonosaiknak. Az eredeti, megőrzött illetve restaurált állapot nagy előny, a korhű tuning is megengedett, a válogatást a szerkesztőségi plénum végzi el amúgy is, szóval nagy a szórás, de a szigor is.

Ha úgy érzed, hogy van ilyened és szeretnéd megmutatni egy nagyon hangulatos, baráti rendezvényen, valamint ráérsz 25-én - azaz szombaton - 18.00-tól 22.00-ig, akkor itt a helyed, nevezz, sok tennivalód nincs:

- június 22-ig (szerda) bezárólag küldj egy levelet az olvasok kukac mail pont totalcar pont hu-ra, vagy ide, erre a linkre kattintva, melyben legyen fotó az autóról és egy rövid leírás.
- mi összegzünk, válogatunk, a sikeresen bejutottakat kiértesítjük, és ők megkapják az adattáblát, amelyet kitöltve visszaküldenek nekünk, és mi kinyomtatjuk, lamináljuk és a helyszínen átadjuk nekik.

Nézők számára a rendezvény 19.00-től nyitja meg kapuit, parkolóhely akad bőven az Albertirsai úton, levezetésképpen remek móka lehet egy-egy tárlatvezetés után. Büfé és minden egyéb biztosított, ráadásul a passzázs alatt nem esik az eső sem, szóval mindenképpen megtartjuk a rendezvényt, így adunk hozzá valamit a "Múzeumok Éjszakája 2016"-sorozathoz. Ezek a mi mozgó, szagos szobraink, gyertek, próbáljátok ki őket!

A rendezvény ingyenes, semmilyen karszalagra nincs szükség és a parkolásért sem kér pénzt senki. Úgy gondoljuk, ennél kedvezőbbre nem igazán lehet kihozni.

Kíváncsian várjuk a jelentkezőket, tavaly sem volt könnyű dolgunk. Hajrá!