Törpe-Camaro Bogárhátúból – önnek kéne?

2010.11.05. 13:16

Láttunk már néhány fura autóátépítést, de ez a Chevy-VW öszvér mindenen túltesz. Nyilván az egykori építői is a lehetséges vásárlók humorérzékére alapoztak.

A szuperszánalmas izomautó egy megkurtított VW Bogár padlóra épül, a karosszéria pedig buggy-mintára műanyagból van, persze ajtók nélkül. Ami valóban a Camaróról származik, az az orr és a hátsó rész egyes alkatrészei – a lámpák, a lökhárítók – illetve a 15x8-as felnikészlet. A motor persze az autó farában van, az Észak-Amerikában forgalmazott Bogár 1,6 literes bokszer-négyhengerese, a rend kedvéért két karburátorral és sport-légszűrőkkel. Ettől persze nem lesz igazán gyors az összenyomott Camaro, de van rendszáma, működőképes, sőt, állítólag egész jól megy.

A sajátos kétüléses származása ismeretlen, csak annyit tudni róla, amennyit jelenlegi gazdája elárult: valamikor a 70-es évek második felében épült, viszonylag kis példányszámban – a konkrét példány 1976-os – és mára csupán tucatnyi túlélő maradt. Ezek viszont, használati érték híján, viszonylag olcsón cserélnek gazdát: mintegy 4000-6500 dollárba, vagyis durván 800 ezer és 1,2 millió forint közti összegbe kerül egy-egy példány.